En liten summa för stora skillnader.

Det är lätt att vara efterklok och när man inser det är det lätt att känna sig dum för att man inte kom på det förut. Som ikväll då jag bestämde mig rfsl regnbågshjälte pridehjälte autogiro givande donation månadsgivare självklarhetför att bli månadsgivare för en självklar sak – de mänskliga rättigheterna.

Låt mig bara klargöra en sak; jag är väldigt långt ifrån att kunna kallas höginkomsttagare. Men denna gång handlar det om mer än att ha råd till jordnötterna på fredagen eller ens få unna mig den där bra filmen jag har planerat i flera månader att köpa till min samling. Därför kommer jag hädanefter med stor glädje och stolthet att donera 50 kr/månad till det fantastiska RFSL. För jag tror att genom ju fler vi är, desto bättre och bredare kommer budskapet ut att du duger som du är, att vi alla har ett värde och att ingen ska känna sig ensam – oavsett läggning. Eller om du ens har någon.

Delvis handlar det självklart om acceptans, vilket RFSL trycker hårt på, men som det står i deras egna principprogram:

RFSL verkar för ett samhälle präglat av mångfald och respekt för människors olikheter, där alla människor, oavsett sexuell läggning och könsidentitet och oavsett hur de väljer att uttrycka denna läggning eller identitet, ska ha lika rättigheter och skyldigheter samt lika möjligheter att leva och verka.

Likadant under deras stadgar, under §1, kan man läsa:

att verka för ett samhälle präglat av mångfald, öppenhet och respekt för människors olikheter, där alla, oavsett sexuell läggning eller könsidentitet och oavsett hur de väljer att uttrycka denna läggning eller identitet, ska ha lika rättigheter och skyldigheter, lika värde samt lika möjligheter att leva och verka;

Fattar ni nu? Det är det jag vill stödja, att alla ska få ha rätten att vara sig själva, oavsett om det handlar om läggning, hudfärg, ekonomisk standard eller vad som helst. I ett välfärdssamhälle som Sverige så borde vi verkligen vara civiliserade nog nu för att förstå vad det egentligen handlar om: Att vi alla bara är människor och att den enda chansen vi har att överleva mot klimathot, egoistiska politiker och deras orättvisa beslut, mot allt det som hotar en eller flera människors rätt att vara – är om vi står enade, samlar våra krafter och kämpar emot.

Med andra ord, 50 ynka spänn i månaden låter futtigt. Men om vi är många om det blir vi en kraft att räkna med. En liten summa nästan alla har råd med. Inte för att du gillar eller hatar utan för att du bryr dig om oss alla, från din granne, mamma eller en total främling på en annan kontinent. Ynka 50 spänn. Har jag råd så har du banne mej det också! 🙂

Bli en regnbågshjälte, du med.

P.S. Förlåt RFSL att jag inte har blivit månadsgivare förrän nu. Jag lovar att väga upp det med mer volontärarbete, okej? D.S. 🙂

111160cookie-checkEn liten summa för stora skillnader.

2 tankar på “En liten summa för stora skillnader.”

    • 😀
      Sedan blir man ju lite extra glad när man hör att Hemgården, intill busstorget i Borås, kommer att tjäna som årets Pride Center, vilket jag tycker är fantastiskt. Mer exponering är bara bra och dessutom så centralt att ingen kan blunda för det. Perfekt! 🙂

Kommentarer är stängda.