Ett väldigt svårt val. Faktiskt.

Att välja skägg-stil. Svårare än man kan tro.

Jo jag vet, skäggtrenden har varat i några år nu och det måhända att den mynnar ut, men å andra sidan var jag med skägg redan innan trenden. Smått skämtsamt, det var nog jag som satte igång den 😉 Jag vet inte riktigt när jag började samla men enligt egna bilder hade jag det redan 2004 men jag tror bestämt det måste ha startat ännu tidigare – jag minns faktiskt inte.

Men nu när jag har siktat på längd (25 cm mätt från hakspetsen) mer än bredd hade jag tänkt att ändra mitt utseende en smula, och sikta på båda. Visst kommer det betyda att jag måste sköta om det bättre, men det går också i stil med något som jag har fått lära mig det senaste året, att jag måste satsa mer på mig själv. Så min lilla stund framför badrumsspegeln är väl värd och jo, det kommer säkert se lite märkligt ut i början, innan jag har lärt mig det rätta handlaget, men jag tror nog att det blir snyggt och bra till slut.

Dock har det varit väldigt svårt att välja vilken stil jag ska ha, för det finns en hel del att välja mellan ute på nätet. Som ni kan se på bildspelet nedan så finns det allt från Super Mario mustasch till ZZ Top-skägg att välja mellan, samtidigt som jag inte vill ha något alldeles för vanligt.

Så vad gör jag? Jo, jag kombinerar såklart mellan minst två sorter samtidigt som jag försöker att behålla lite längd. Självklart! Mitt val blev en kombination mellan en förlängd Goatee och den klassiska Balbo. Jag kallar den Balbo Extended Goatee Special och den ser ut som följande:

balbo extended goatee special 2

Så vad tror ni om detta? Efter mycket funderande så känner jag mig nöjd med mitt val även om jag är smått orolig om hur pilligt detta kommer bli. Hur ska jag ens få till det sådär? Kommer mina nuvarande saxar och trimmers räcka till?

Den som har tips om hur man sköter och underhåller denna stil på bästa sätt är varmt välkommen!

Fortsättning följer…. 🙂

110450cookie-checkEtt väldigt svårt val. Faktiskt.