Så var det gjort.

Kretsloppet i Borås 2016. Jag var med och ingen har egentligen en aning om varken hur eller varför. Men ska vi vara petiga så var det loppet dagen innan Kretsloppet, det så kallade Specialloppet med oss som har ett och annat funktionshinder. Men vi kan också!

20160916 Kretsloppet start
Uppvärmning minutrarna innan startskottet. Hatten var ett måste.
Kretsloppet start
Skärmdump från Lokalkanalen Borås.

3,7 kilometer blev det och det får jag säga att på rullstol märker man varenda ojämnhet, lutning och uppförsbacke oerhört tydligt. Kanske jag låg i fel ”fil” men hela första kilometern lutade åt höger, vilket tvingade mig att kämpa extra hårt med att parera och försöka ligga rätt. Sista biten, nere vid Viskan var det också väldigt ojämna markplattor, vilket överraskade mig, men det gick av bara farten – målet var ju nära!

Såklart blev det ingen rekordtid och det berodde väl kanske mest på att jag inte hade någon assistans som kunde skjuta på, men det blev banne mej gjort till slut. Nu några timmar efteråt känner jag mig lite lagom öm, lagom stel, och det känns i kroppen att jag har ansträngt mig. Varför jag hoppade in, otränad och allmänt känd som ointresserad av sport? Faktiskt mest för att visa de yngre förmågorna omkring mig, att bara för att man har kassa ben behöver man inte lägga sig ner, snyftandes och ge upp. Känner man för något så ska man göra det och om man dessutom kan ha kul på vägen så är det ju bara bonus! Om inte annat så bevisar man sig för sig själv att om man bara vill, så kan man. Om jag skulle tacka fyra saker för att detta någonsin hade kunnat bli möjligt så kan jag bara säga, snus, folköl, motivation och min fantastiska sambo.

20160916 Kretsloppet mål
Lagom trött efter loppet men så ska det ju vara. Sugen på hemgång och tupplur!

Om jag tänker göra det igen? Nej, nu har jag gjort detta. Dags för nya mål och erövringar.

#Kretsloppet #Borås #Prestation #Lustattleva #Kickass

(Tusen tack till alla trevliga funktionärer utmed banan och alla som hejade på. Det gav mer energi så det räckte ända fram 🙂 )

109890cookie-checkSå var det gjort.