Icon for hire – Make a move & Zephyra – Words of a demagogue. Texter med mening.

Ibland hittar man låtar på youtube som verkligen griper tag i en. Som denna, som ställer frågan: Vågar du vara unik? För många gånger är det ju tyvärr så att man förväntas simma med strömmen, att inte synas eller höras och bara vara en del av den stora massan. Väldigt sorgligt, inte sant? Samtidigt som vi predikar för våra barn att de är unika, säger vi samtidigt också att det och det inte går an. För att det stör för mycket, för att folk kan se snett på dig, baktala dig och betygsätta dig in i minsta detalj.

I samband med att jag har blivit äldre, har jag personligen insett att livet är för kort för att bry sig om vad andra tycker om vad man gör. Vill jag göra något galet, då gör jag det också, oavsett hur galet det är och så länge ingen annan blir lidande, kör på det! Livet är kort och vad vi vet så är detta det enda vi har, så varför inte ha kul medans du kan?

Icon for Hire sjunger om detta, och man får sig en ordentlig tankeställare- var det verkligen meningen detta, att vi alla ska vara likadana? Jag tror verkligen inte det.

För den fullständiga texten, klicka här.


Inför Borås första Pride spelades videon in för Zephyras Words of a demagogue, vilket på många sätt var otroligt symboliskt. Videon uppmanar oss att inte falla för allt vi läser på sociala medier, eller medier överlag, utan att vara kritisk mot källorna vi får informationen från. Att bara skumma på ytan gör ingen till expert, men det tycks tyvärr vara så tänket går numera. Därför var det så viktigt att RFSL i Borås verksamhetsledare hade en huvudroll i videon, där hon tar av ögonbindeln och ser kritiskt på talaren. Jag håller fullständigt med då mycket av hatet i samhället är baserade på föreställningar och stereotyper som är fullständigt ogrundat. Hatar vi bögar? Varför? Har vi ens pratat med någon av dem? Hatar vi somalier eller muslimer? Varför? Har vi någonsin pratat med dem? Det mesta vi ”vet” om dessa och flera grupper är ogrundade föreställningar och rena fantasier, serverade av läsarkåta medier som lever på skandaler och feta rubriker.

Text på Zephyra – Words of a demagogue finns i beskrivningen av videon på youtube, och jag kan stolt annonsera att jag var med i videon. Det känns bra att kunna vara med och göra ett statement för något jag tror på och jag gör det gärna igen.

 

109650cookie-checkIcon for hire – Make a move & Zephyra – Words of a demagogue. Texter med mening.