Borås Pride 2016: Konklusion.

Så var då Borås första Pride avklarad och jag måste säga, det var helt jäkla fantastiskt! Wow liksom!

För att vara stadens allra första Pride så måste jag säga att det blev helt över förväntan. Det tycks inte ha sparats in på någonting, allting liksom fanns där, precis som det ska vara – genomtänkt på alla sätt och egentligen fantastiskt rakt igenom. Fest i Borås och tusentals glada människor över hela staden, SÅ ska det vara! Visst fanns det saker som kan förbättras till nästa gång, men det var verkligen småsaker och petitesser, vilket säkert kan ordnas till nästa år. Borås och framförallt alla de som drev igenom detta jätteprojekt, gjorde ett sjujäkla jobb, och man kan inte bli annat än imponerad.

Enligt Borås Tidning kunde man uppskatta antalet deltagare i paraden till mellan 2000-3000 människor och när man ser bilderna från eventet och förstår vad grundtanken är – att alla människor är lika mycket värda – så blir man varm i själen. Folk i hela staden samlas utmed gatorna, tar kort och ler stort, för att de håller med. Det är fest i Borås och alla, oavsett läggning, är inbjudna och med tanke på alla år av kamp för detta så är paraden och festen ett enda stort signum att det finns hopp om oss, människorna, om människovärdet i sig och om framtiden. Där fanns barn, ungdomar, vuxna och i alla åldrar och vi var där av en enda anledning: Vi håller med och vi knäpper gärna  några kritiska näsor på vägen.

RFSL i Borås fick många nya medlemmar, vilket värmer gott i hjärteroten. Och som Mimie Märak också sa, att med tanke på hur många fantastiska Pridefestivaler det finns runtom i vårt vackra land, så kan vi alla vara säkra på att vi aldrig är ensamma. Ingen är det. Pride och dess motto är en kraft att räkna med och vi växer oss starkare. För att människovärde är något vi stenhårt tror på, vi är redo att kämpa för det och vi är inte rädda att visa det.

Min fantastiska sambo agerade som volontär och fotograf under ett antal hektiska dagar, vilket innebar att jag knappt fick se henne och saknaden blev emellanåt stor, men hon fick också chansen att ta ett antal fantastiska (historiska) bilder. Boråsprofilen Gunnar J. var såklart också med, likaså Borås Tidning som även skrev en artikel om Borås första Pridefestival. Likaså gjorde Borås Nyheter. Som kronan på verket fick vi också bevittna ett frieri på scen då Teddi friade med sedvanligt knäböjande till sin Therese. Fantastiskt! 🙂

Bilderna ovan är tagna av S. H. och nedanstående filmklipp gjort av Gunnar J. Suveränt jobbat allihopa och vi ses nästa år! 🙂

109090cookie-checkBorås Pride 2016: Konklusion.

2 tankar på “Borås Pride 2016: Konklusion.”

  1. En sån jäkla gatufest! 🙂 Superbra jobbat alla inblandade! Frihet och rättvisa åt alla! <3

Kommentarer är stängda.