Pride i Borås! Plus och minus.

Enligt SMHI (SadoMasochistisk Halvnaken Icke-konventionell?) beräknas det komma en lokal nederbörd av glitter inom de närmaste dagarna över prideBorås. En bra grej tycker jag för till syvene och sist är det för en väldigt bra sak: Alla människors lika värde.

För visst är det så, att genom samarbete raser, kön och läggningar emellan hjälper vi varandra att sträva framåt. För om man ser på fakta så hade aldrig mänskligheten kommit så långt som den har gjort till dags dato, om de inte hade samarbetat – oavsett ovanstående. För det är väl dit vi ska? Framåt. För en bättre framtid för kommande generationer där vi i största möjliga samförstånd arbetar ihop för att erövra nya mål, bestiga hinder i vår väg och göra nya erövringar. DET är sann mänsklighet i mina ögon.

Tyvärr är det inte alla som håller med om att Pride är en bra manifestation. Som ogillar (äcklas av) olika läggningar och som bespottar andra människor som bara vill kunna få vara just människor med rätten att ge och få kärlek – precis som de är. De här diskussionerna brukar få mig arg och det ber jag i förväg ursäkt om, men jag tål inte de människor som tror att deras läggning eller deras sex är mer legitimt än andras. Vem har satt dem att döma över sina medmänniskor? Argumenten brukar bestå i huvudsak av tre saker – alla lika löjliga:

  • ”-Det är äckligt.” Tja, det beror väl på hur du menar och mellan vilka människor och om du hakade på trenden med ”Fifty shades of grey” där det minsann händer saker som säkerligen skulle betraktas och kritiseras ur alla möjliga vinklar av många människor. Huruvida en kärleksakt är äcklig eller ej har väl egentligen inte någon annan med att göra, och att kunna uttrycka sin ömhet är en fantastisk förmåga som bör hyllas och berömmas i en kall värld som denna. Sedan kan ju vem som helst tycka vad som helst, men alla kanske inte vill veta just din åsikt. Hade du tänkt vara med på ett hörn i själva akten? Inte? Nej, men då är det heller inte din angelägenhet vad andra gör i sängkammaren, eller hur?
  • ”-Det är onaturligt.” Vid det argumentet är det oerhört lätt att hänvisa till naturen där det finns massor av djurarter och insekter som genom olika sätt säkrar sin fortlevnad. Maskar till exempel är tvåkönade. Aristoteles beskrev redan för 2.300 år sedan sex mellan samkönade hyenor. Homosexualitet finns bland nästan 1.500 djurarter, bland annat lejon, elefant – både afrikansk och indisk – zebra, gorilla, schimpans, giraff, amerikansk bison, myskoxe, varg, mård, delfin, gråval och späckhuggare. Det finns väldigt mycket intressant fakta om detta via denna länk på Wikipedia, där man bland annat har fastslått att ”djur har sex med mycket större sexuell mångfald – inklusive homosexuella, bisexuella och icke-reproduktiva sexuella handlingar – än forskarvärlden och samhället i stort tidigare har varit villiga att acceptera.” Så det där med att det är onaturligt är bara ren bullshit. Människan är i grunden också ett djur och där finns säkert flertalet människor som hävdar att vi är mer utvecklade, och likaså där suckar jag och rycker på axlarna. För med miljöhot, krig, svält, klassklyftor och i själva verket ett utrotande av vår planet, bara för att tjäna mer – det är fanimej inte civiliserat och knappast heller verk av en högstående intelligens, snarare tvärtom. Vilket går hand i hand med att inte acceptera människors behov av kärlek och sexualitet då de inte vet bättre utan istället tycks sträva mot en kontraproduktiv utveckling av hela det mänskliga släktet. Om du i flera år har gått till samma snubbe för att laga din bil tack vare att han vet vad han gör, han är snabb och tar inte så mycket betalt – om du skulle få veta att han är gay, skulle du sluta anlita honom? Nej knappast, eller hur? För då är det helt okej, då han lagar din bil, för att han vill tjäna sitt uppehälle och försörja sin familj, precis som vem som helst. Precis som du. Som under alla de gånger du har anlitat honom att laga bilen, inte har blivit sexuellt ofredad eller flirtad med.
  • ”-Men, jag är ju kristen och detta strider mot Guds ord i Bibeln.” Nej, sorry men det argumentet fungerar inte heller på mig. För Gud skapade människan till sin avbild och du ska dyrka din kropp som mitt (Guds) tempel. Med andra ord, att hata någon och beskylla någon för att vara fel på något sätt är som att spotta på Guds ord. ”-Men det är ju skrivet…” i en bok som skrev för över 2000 år sedan, men saker förändras. Saker förändras, men inte kärlek till sina medmänniskor och det talas även om kärlek i Bibeln, eller hur? Tillåt mig citera:

    Johannes 3:16 Ty så älskade Gud världen, att han utgav sin enfödde Son, på det att var och en som tror på honom skall icke förgås, utan hava evigt liv. 17 Ty icke sände Gud sin Son i världen för att döma världen, utan för att världen skulle bliva frälst genom honom.…

Detta låter i mina öron som att oavsett om du är lagd hit eller dit, så räcker det med att tro på Gud för att älskas av honom. Men det är knappast det första som kritikerna slänger ur sig när de ska ställa till jävelskap, eller hur? Nej, då är det oftast något mer högintelligent i typ med ”Bögjävel” eller ”Flata”, eller hur? Dessutom, om inte Gud sände ut sin enfödde son för att döma, betyder det då knappast att han gav den rätten till dig eller mig.


love-is-love

Anledningarna till att jag skriver om detta, är flera, men främst av två orsaker. Dels att jag blir förbannad när jag hör att RFSL Borås lokal ideligen blir vandaliserat och att de som har samröre med dem eller är engagerade, för höra det ena hotet efter det andra. Första gången jag hörde om detta var 1997 och det är likadant idag! Utveckling. Tydligen ett främmande ord för vissa. Troligtvis gäller för orden Tolerans, Tillit, Samarbete och Medmänsklighet, vilket är sorgligt då det är vad hela mänskligheten vilar på.
Den andra orsaken till att jag skriver om detta, så långt och engagerat, är att jag tror verkligen på samhällets stöd och engagemang när det gäller människovärde. Hur ska vi annars klara oss med livets och samhällets motgångar. Det är ju trots allt en rättighet att i ett demokratiskt samhälle också ha en läggning, så länge den inte skadar någon. Men å andra sidan, om kritikerna inte gillar olika sexuella läggningar så kanske inte heller demokrati är något för dem? Enkelbiljetter åt en bunt träskallar till världens avböj, tack!

Pride i Borås. En manifestation och ett otroligt stort program, som tyvärr behövs för att påminna om att människor ska och bör behandlas lika. För att folk tydligen är konservativa partybromsar som gillar att lägga sin näsa i andras privatliv. Men det är väl det som är bra med Pride och RFSLs fantastiska arbete, att de kämpar så hårt, varenda dag, för att få folk att vakna upp. De jobbar varje dag med att stötta, hjälpa, engagera och sprida information. Allt för ett rättvisare samhälle, för alla.
Det är därför jag, fortfarande straight, engagerar mig i detta ämne. För att jag tror på ett bättre samhälle där alla får vara sig själva, älska vem de vill och utan att bli trakasserade. Det kommer att fungera och Pride är megafonen som väcker dig mitt i natten med en rejäl kick i arslet, skrikandes VAKNA! Rock on! Pride betyder stolthet och vi ska vara stolta över vilka vi är. Oavsett vilken bokstav vi är i HBTQ eller vanlig jäkla hetero.

– Djur drivs av drifter precis som vi. När djuren har lust att ha sex så har de sex. Det är vi människor som bekymrar oss för vilket kön det är på partnern, djur bara sätter i gång, säger Petter Böckman – Naturhistoriska museet i Oslo.


 

Se hela programmet för Borås första Pride här. Vill du stödja RFSL Borås och deras fantastiska arbete kan du hjälpa till som volontär eller rätt och slätt donera en slant. Läs mer på deras hemsida.

Borås Pride 30 juni – 2 juli 2016

Läs även: Elfsborg går med i Borås Pride och Därför behövs Borås Pride från Borås Tidning 30/6 2016

#prideboras #borås #rfsl #tolerans

108980cookie-checkPride i Borås! Plus och minus.