En liten del av Finland.

Det  är väl knappast något man kan ana eller se men jag är faktiskt en gatukorsning – där Finland mötte Estland faktiskt.

Jag har väl egentligen av olika skäl aldrig satt mig in i mina rötter ordentligt men jag vet åtminstone, genom släktforskning, att min äldsta förfader på den estniska sidan föddes 1645 och det är ju inte helt dåligt. Men om jag ska vara helt ärlig så hade jag alltid närmare kontakt med mina finska ättlingar, vilket leder oss osökt in på det fantastiska ämnet bastubad!

Där jag och familjen bor idag finns det tyvärr inte tillgång till bastu, vilket jag såklart tycker är ren synd och skam. Min far byggde en i huset där de fortfarande bor, men mig veterligen har den inte använts på många år nu. Också synd och skam! 😉 För det ÄR skönt med bastu och att få möjligheten att pressa upp graderna, grad för grad, tills man känner att nu börjar man närma sig gränsen för hur långt man kan gå. Mitt eget personliga rekord? Tja, bara futtiga 100 grader och då satt jag fan inte länge, kan jag berätta. Men skönt var det!

Men med lite pengar på kontot och lite tur så kanske det kan bli fler bastubad i framtiden. Kanske i någon go liten stuga någonstans i utkanterna Funkis-4-m2-m-bastuav stan och helst intill en insjö. Då skulle man kanske införskaffa en liknande modell. Liten, jo förvisso, men så ska man ju knappast dansa hambo eller se på tv i bastun heller så litet funkar säkert. Om man dessutom sätter hjul på den så kan man ju ta med sig den till stranden på både sommar och vinter och som bonus, öppna fönstret och fiska genom rutan som man sedan kan röka på bastuaggregatet. Genialt!

www.trabyggarna.com

108830cookie-checkEn liten del av Finland.