Dags för vårstädning!

Våren har börjat göra små försök att göra sig tillkänna och solen kämpar febrilt för att lyckas komma emellan det tjocka, gråa molntäcket. På sina håll kan man även se både vitsippor och tussilagon och det enda som egentligen saknas är några fler plusgrader. Faktiskt var jag och Äldst ute idag för att få oss lite sol och friskare luft än lägenhetens stillastående. Dessutom fick Äldst chans att teckna av lite av tillvaron – bilar, cyklar, träd, hus, människor – och det var faktiskt riktigt härligt att äntligen få komma utomhus en liten stund.

En annan sak med våren, som är på både gott och ont, är att man med solens sken också ser allt damm och annat bös som har lyckats samla sig under de senaste månaderna. Visst har man väl kört ett eller två varv med både dammsugare och dammtorkning, men nu syns ju allt det man har missat! Jag var kanske smått märklig som barn när jag ofta städade och möblerade om rummet utan att bli tillfrågad, men så har jag också alltid uppskattat ordning och reda och var sak på sin plats. En gång gick det till och med så bra att jag hittade 500 kr i en bok som jag hade gömt och glömt bort. Mer av sådant tack!

Med åren har jag upplevt att det förvisso fortfarande är skönt att få det gjort, men sträckan dit har blivit allt jobbigare och ursäkterna har blivit fler. Inte så att man snubblar på saker direkt och jag har fortfarande alla papper i pärmar, men dammtorkning och moppning av golv tar numera emot allt mer. Som tur är finns det ju lösningar på sådant också.

Jag har inte riktigt koll på det här med bidrag men det finns ju både RUT och ROT att nyttja. Själv har jag bara använt mig en gång av det och det fungerade bra, då det gällde ett innertak som skulle sättas in. Men vid städning är det ju bra att man kan ha abonnemang i olika former, som till exempel via DS Facility Management där man har ett antal olika smarta lösningar inom bland annat städ. De har till exempel flyttstädning och just nu har de 5% rabatt på det! Häftigt nog har de även andra alternativ, bland annat för arbetsplatser, såsom uthyrning av kaffemaskiner, vattenmaskiner, catering och frukt på jobbet, klottersanering och flytthjälp. Med andra ord, väldigt flexibelt och som nog alla kan hålla med om så är det ju skönt att ha det mesta på så få ställen som möjligt.

Spana in på www.dsfm.se och kika själv! 🙂

108630cookie-checkDags för vårstädning!