Ett trovärdigt alternativ i nyhetsflödet?

Vad gillar ni detta? ”X” ger både tuffa nyheter och goda nyheter t ex: idéer som förändrar samhället till en trevligare omvärld att leva i. ”X” tar upp ämnesområden som hälsa, vetenskap, biofilm, musik, teknologi, världs- och samhällsfrågor. ”X” medverkar till analys, genomskådning, sammanhang och överblick. ”X” ska vara till nytta för läsarna och skapa debatt som leder till förändring och nytänkande. ”X” drar sig inte för att avslöja korruption och maktmissbruk och är därför inte politiskt korrekt. ”X” speglar ett ”tankeskifte” i världen och vänder sig till de som är engagerade i samhällets utveckling och transformation. ”X” vill fylla ett medievacuum i Sverige där vissa nyheter, trender och goda idéer hammar i skymundan. ”X” undviker ämnen som: smink, sport, meningslös underhållning, konformism och tjafsig partipolitik. ”X” ska bli en allmänt känd och uppskattad referenspunkt i mediebruset. Du stödjer enklast ”X” genom att annonsera, sponsra, ge en donation eller betala en frivillig prenumerationsavgift samt genom att skriva för ”X”. ”X” är inte en vinstdrivande nättidning. Kostnader täcks med annonsintäkter, sponsring, stipendier, donationer och frivilliga prenumerationsdonationer. ”X” har inga skulder.

Detta är vad jag fann om tidningen NewsVoice, tack vare en artikel om hur skadlig skärmtid har visat sig vara för barn. Källkritik är en bra grej, tänkte jag och letade upp fakta om NewsVoice, samt dess ägare och banne mej, om jag inte har hittat ett väldigt bra alternativ till de andra dagstidningarna. För ärligt talat, är det inte en väldans massa trams och flams och i stort sett samma nyheter i de största tidningsjättarna? Då tror jag NewsVoice kan vara uppfriskande. Raka puckar och en god blandning av både goda och dåliga nyheter. Jag ska till och med fixa ett abonnemang, så grymt imponerad blev jag faktiskt 🙂

Exempel på nyheter 16/1
Internet of Things (IoT) revolutionerar våra liv men människan måste få förbli människaTysk hjärnforskare: Internet och surfplattor förstör barnens hjärnaSkeptikerorganisationen “Sense About Science” fick pengar från Coca Cola för att kritisera sockerstudieProfessor avslöjar forskningsfusk och spökskrivna artiklar om benskörhet

”NewsVoice – Public Service på riktigt.”

108110cookie-checkEtt trovärdigt alternativ i nyhetsflödet?

2 tankar på “Ett trovärdigt alternativ i nyhetsflödet?”

Kommentarer är stängda.