Sagornas tid är förbi.

Möjligtvis att det fortfarande fungerar att läsa sagor för små barn, men när de kommer upp i åren en aning så blir det helt annat.

Förr i tiden i sagornas värld pussade prinsessorna på grodan så att den blev en prins och de levde lyckliga i alla sina dagar. Idag har de ”paddor” framför sig alla dagar så att de missar alla prinsar som går förbi och det enda pussande är möjligtvis en ”duckface” och huvudsaken är att de kan surfa på nätet i alla sina dagar. Dagens Askungen tappar inte längre bort sin glassko utan sin usb-sticka, Snövit chattar online med sina sju dvärgkompisar som alla har stannat i växten då de aldrig varit utomhus i solsken, Jasmine från Aladdin tog fel på en flygande matta och laptopen och föll genom fönstret och Ariel sjönk som en sten när hon surfade ut genom Windows och har inte setts sedan dess.

fairy tale

Men dagens pojkar är inte mycket bättre. Förr i tiden var det meningen att de skulle agera charmerande prinsar och vara gentlemen, men idag är det minst lika illa som hos prinsessorna. Vikten går upp på dem allihopa då de sitter hemma och gnider på joysticken framför sin laptop och trycker på fett-lnappen (F1). Om man förslår att man ska rädda en prinsessa i nöd får man höra ”megabyte me!” och istället för att resa land och rike runt för att hitta den rätta registrerar de konton på kontaktsajter. Den vita springaren har blivit en ”gaming chair” med ultrahög komfort och istället för svärd är det snabbast musklickande som gäller.

Den elaka häxan eller monstret som ska besegras? Ja, det är väl tjatiga vuxna som vill göra något ihop med sina barn.

108030cookie-checkSagornas tid är förbi.