Säkerhet i samhället

Jag vet inte om världen blir tuffare och råare, eller om vi i dags läge bara har snabbare mediacpg_logoflöde som rapporterar allt som händer mycket snabbare. Kanske det var minst lika illa förr i tiden men att vi helt enkelt inte fick veta det? Hur som helst tror jag att människor idag tänker mer på säkerhet, i olika former, än vad de gjorde för kanske 20 år sedan.

Jag fick nys om Civila Personskydds-gruppen, eller CPG Security som bland annat tillhandahåller övervakningssystem, väktare och liknande – men med mycket mer. Tyvärr är de i dagsläget bara verksamma i Stockholm, Göteborg och Malmö men man får ju hoppas att de kan expandera, bland annat till Borås-trakten.

Självklart är de godkända av Länsstyrelsen och en lite häftig grej är att utredarna hos utredningsföretaget CPG Säkerhetstjänst tillhör de främsta i Norden och har många år av utbildning och praktisk erfarenhet. En gemensam nämnare är att samtlig är före detta poliser eller militära underrättelseofficerare med minst tio (10) års erfarenhet av detektiv-, spanings- och utredningsarbete. Med andra ord, det inger ju ett helt klart förtroendegivande känsla att ha med dessa att göra. Dessutom har de förebyggande insatser baserade på praktiskt tillämpning av grundläggande beteendepsykologi som bygger på väl beprövade grundläggande forskning om mänskligt beteende. Jag gillar för övrigt psykologi så det här låter ju grymt bra 🙂

Ofta är det tyvärr så att om man anlitar ett företag så är det liksom där det stoppar. Man har varan eller tjänsten och det blir ingen uppföljning. Tråkigt att det blir så men så vitt jag vet så behåller man bäst kunder genom att bry sig om dem med jämna mellanrum. Även där är ju CPG Security väldigt bra för de har ständig kundkontakt och de utvecklar sig själva genom att lära sig genom kundundersökningar. Med tanke på att tekniken hela tiden utvecklas, likaså samhället och dess normer så verkar det vara en bra strategi för att hänga med.

CPG har även de tekniska lösningarna och säga vad man vill om den tekniska utvecklingen – vi kan inte bortse från den. Rätt använd är säkerhetstekniken naturligtvis ett alldeles utmärkt verktyg för att enkelt och kostnadseffektivt skydda information och materiella ägodelar. Men även för att skydda liv och hälsa. Debatten om övervakningskameror på stadens gator hör ju därtill, och det kan man tycka ditt och datt om, men om det handlar om gods och liknande så varför inte? Det är säkerligen en mer kostnadseffektiv lösning än att ha vakter springandes överallt. En kul grej angående tekniken är för övrigt att de använder sig av ”grön” teknik. Det vill säga att materialvalen ska vara miljövänliga samt att delar ska kunna återvinnas. Najs!

Det kan säkerligen finnas skeptiker till både övervakningssystem eller väktare, men personligen har jag aldrig haft problem med något av dem. Nu är det visserligen länge sedan jag var ute i krogsvängen men de vakter jag pratade med var alltid väldigt trevliga. Tja, förutom en gång då jag och min kusin inte fick komma in men det hade sin orsak, kan jag lova 😉

En grej som kommer snart är också detektiv & utredningsbyrå, vilken jag ska följa. Det där blir ju intressant och kanske underlag till något nytt tv-program i framtiden. Kanske min framtid som stjärna i rampljuset är räddad 😉

107940cookie-checkSäkerhet i samhället