Tankar om terrorattentaten i Paris

Tja, vad säger man? Jag lyssnar fortfarande på nyhetssändningarna om attentaten och förvisso är många av de flesta uppgifter inte ännu klarlagda men det verkar som att minst 100 personer har mist livet och 2-3 gärningsmän, troligtvis IS-anhängare har dött. Det blev sju attentat och det värsta beskrivs som rena avrättningar samtidigt som det just nu pågår ett gisslandrama. En jobbarkompis dotter befinner sig i Paris just nu men jag har via Facebook fått veta att de inte verkar i direkt fara, tack och lov.

Men varför? Jag tänker på det faktum att vi alla är människor, av kött och blod, och borde arbeta tillsammans. Men det gör vi ju inte. Jag är inte vidare insatt men jag har förstått att det handlar om politik och vinstintressen på olika sätt, och självklart religion, vilket får mig att undra – är vi inte mer civiliserade än såhär? Borde vi inte veta bättre år 2015? Det må låta flummigt men det KAN inte vara så svårt att faktiskt kommunicera, förstå och arbeta tillsammans, bara vi ger det ett ärligt försök. Jävla mänsklighet.

Jag vet inte om jag vill vara med längre. Vara en del av detta. För det är en realitet och tycks bli vanligare. En konfliktsfylld värld där extrem våld tycks vara en lösning för vissa. Sorry men jag gillar inte resonemanget. Ska det vara så förbannat svårt att försöka förstå varandra? Utan vinstintressen, religiösa inslag eller politik, utan för mänsklighetens bästa i fokus. Människan sägs vara kronan på verket men när sådant här händer, då tvivlar jag starkt och vill inte vara med längre. Det känns som att trots alla manifestationer och listor man skriver på för mänsklighetens bevarande, spelar det ingen roll – the bad guys doesn´t give a fuck. Men vad annat kan man göra?

Kanske samhällets värderingar borde skifta från vinstintressen och profit till att värdera och acceptera människor som de är? Bara en tanke.

Mina tankar går till det franska folket, anhöriga till de drabbade. En fras som nu börjar bli sliten.

AftonbladetBorås TidningDagens NyheterExpressenSvD

107550cookie-checkTankar om terrorattentaten i Paris