Leklust för gammal och ung! (julklappstips)

När jag var liten snorvalp som knappt visste något, då lekte jag en hel del. Skolan gick såklart först men sedan var det dags, att leka alltså, och det blev både inomhus som utomhus. Ni vet, det där som man gjorde då som att bygga kojor, leka ”burken”, palla äpplen och skutta omkring i närmsta lervälling så att morsan fick spader när man kom hem. Det var banne mej tider det! Tyvärr lyssnar inte barnen idag när man påstår att frisk luft är bra och att det ALLTID behövs stenmurar, vilket i sin tur skulle ge muskler och välmående. Nähä, men skit i det då… 😉

Men visst, man var ju som sagt inte alltid utomhus, riktigt så dutti var inte ens jag, så ibland blev det lite bus och knas i lekrummet, med andra ord, hobbyrummet vi hade i källaren. Hårt cementgolv under heltäckningsmattan men med snyggt tak med ribbor och träpanel på väggarna, och storleken var det inget problem med så visst fanns det gott om plats att leka runt på. Bland mina favoritleksaker som faktiskt hängde med i ganska många år var mitt LEGO och jag tyckte alltid det var roliga att bygga eget med hjälp av fantasin, istället för att följa ritningarna. Idag när man hör någon gräva runt bland bitarna kan man undra om man själv väsnades så förbannat mycket när man var i den åldern. Antagligen gjorde man väl det, därav att lekrummet var i källaren, kan jag tro. Vad jag kan minnas så var det inte så värst avancerat på den tiden, till skillnad mot idag då klossarna är allt annat än kantiga och dessutom motoriserade ifall man vill lyxa till det ytterligare. Det finns också många olika teman, vilket ju kan vara roligt, men det häftigaste är att vi faktiskt har en gigantiskt LEGO-affär här i landet, nämligen i Örebro. Förutom det sedvanliga inom LEGO finns också kläder, tv-spel, nyckelringar m.m. och faktiskt blev jag ganska sugen på att köpa något själv, trots att det var ganska många år sedan nu jag själv lekte med LEGO. Kanske jag skulle satsa på någon av deras adventskalendrar?

Häftig hemsida och jag tror jag ska besöka Klossbutiken nästa gång jag är i Örebro. Det verkar vara ett kul ställe, helt enkelt 🙂

Ser man på, de har ju till o med mig….LEGO-Anders

107180cookie-checkLeklust för gammal och ung! (julklappstips)