Heta kaffebönor!

Om man ser på min meritlista och mitt CV så kan man snabbt se att min karriär har varit spikrak. Eller nej, nu ljög jag nog en hel del faktiskt.

Faktiskt så var det en arbetsgivare en gång för många år sedan, som undrade varför det såg ut på det sättet, men jag säger nu som jag gjorde då, att jag är flexibel och där det finns jobb, hoppar jag mer än gärna in. Det finns alltid chanser att lära sig något nytt och det är alltid lika kul att kunna utveckla sig själv.

Så genom åren har jag provat på en hel del. Lagerjobb, omvårdnadspersonal, datorlärare, cykelreparatör, reklamfotograf m.m. och sedan3-4 år tillbaka är jag kommunikatör men ett av de mest annorlunda jobbet jag har haft är lageransvarig + kaffemaskinsreparatör och servicetekniker. Detta innebar att det ofta blev ett tungt jobb då man fick lyfta kaffe- och godismaskiner helt själv och ofta arbetade man ensam, förutom när man åkte ut till kunden för serviceuppdrag. Hur säkert det var att jobba med vatten och elektricitet kan man också tvista om men det var bokstavligen spännande. Speciellt den gången jag råkade kortsluta systemet vilket resulterade i att grannen, ett företag som sålde köksluckor, ringde upp till oss och undrade vad sjutton vi höll på med.

blackstoneMen det var ett bra jobb och chefen var mer än trevlig så jag minns den tiden med glädje. Man fick lära sig mycket, inte allra minst om hur en kaffemaskin ska fungera. Idag är väl maskinerna mer avancerade så jag vet inte om jag skulle klara av att reparera en modern kaffemaskin, men kaffe törstar jag fortfarande efter, då och då. Faktum är att vi nyligen införskaffade oss en Tassimo kapselmaskin, vilket är gott och bra på alla sätt, men lite snobb känns det som. Det kanske är en vanesak, jag vet inte, men det smakar gott iaf.

Om man vill köra mer avancerade saker kan man kika in på denna hemsida, där maskinerna förvisso är mer till företag, men varför inte? Sedan är ju nymalda bönor alltid godare och detta är väl det närmsta man kan komma ”riktigt” kaffe, utan att behöva flytta till Colombia.

När vi ändå snackar om kaffe så får jag passa på och bjuda på en gammal goding med Eddie Meduza som faktiskt handlar om kaffe. Oroa er inte, den är helt rumsren 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=r3WNBAJFWDI

 

106810cookie-checkHeta kaffebönor!