Diabetes: Omvänd effekt men ändå hoppfull.

Så, ett nytt steg är nu taget, förhoppningsvis mot ett bättre och längre liv, med mindre stick för blodsockerkontroller. Men, det har inte gått helt friktionsfritt. Detta är dag två med glukosmätaren Freestyle Libre.

Kanske är det för att min kropp har vant sig vid höga blodsockernivåer som jag hela gårdagen var otroligt yr och såg mönster för ögonen när jag blinkade, och så var det när jag låg på det som sägs vara mest hälsosamt och normalt. Under dagen gick blodsockret från upp, ner, ner, ner och sedan upp igen och jag får erkänna att jag kände mig mer normal när det låg på 18 istället för 5-8 där det ska ligga. Idag känns det mycket bättre men jag är fortfarande lite darrig när nivåerna når de normala värdena.

Faktum är att jag tvekade i flera veckor innan jag slutligen bestämde mig för att nu ska den användas. Freestyle Libre är nämligen dels en glukosmätare men den har även en sensor som ska sättas fast på bakre delen av överarmen och detta innebär att det ska sitta en läskig nål i armen hela tiden. Märkligt kanske för någon som har haft diabetes i närmare 38 år att bli besvärad av nålar, men så är det faktiskt. Så med viss skepsis och vånda gjorde jag det till slut och klämde fast den lilla sensorn. Med oro för att det skulle bli ännu ett blodbad och minnen från en tidigare och liknande lösning så blev jag lättad, det var ju faktiskt inte alls farligt! Lite sveda i några timmar men det var allt, och visst blev jag lite kärring när det kom till sovdags då jag undrade om det skulle gå att ligga på sidan, men det gick också helt utan problem. Good shit!

test

Min sambo tycker fortfarande det är lite läskigt men hon vänjer sig nog snart, för den sitter ju egentligen inte i vägen för något. Själv tycker jag det fungerar bra och det är lätt att kolla blodsockret utan stickande i fingrarna. Om man räknar på det lite så blir det en stor skillnad. I bästa fall kanske jag tar tre blodsockertest om dagen, vilket blir 42 stick på två veckor. Nu blir det två (!!) i månaden. Det är en jäkla skillnad. Faktiskt har jag börjat fundera på att även skaffa insulinpump för det kan ju förenkla ännu mer. Min kropp ska bara vänja sig vid att leva under normala nivåer först så får vi se om jag kan få det ordnat också.

Så här är vi nu, jag och min lilla kompis. En del sätter pins på sina jackor – jag har min på armen. Jag funderar på att dekorera den som en smiley… 😉

106770cookie-checkDiabetes: Omvänd effekt men ändå hoppfull.