Dags för lite manliga dofter!

Vi satt på jobbet och kom att tala om manliga dofter. När det nu finns så många dofter och parfymer för kvinnor borde vi män väl ha fler, som definierar oss som män på ett sätt som märks. Diskussionen runt bordet kom snart fram till flera utmärkta förslag….

  • Svettdoft. Helst ska den påminna om svettigt gym blandat med brutala tyngder som säger ”klonk!” Vilket den såklart blir namngiven efter: ”Klonk!”
  • Nyligen avfyrad älgstudsare. Förslagsvis ska den heta ”Balls of fire” eller helt enkelt ”Krut”.
  • ”Burnt Rubber No 1”. Nya däck som spinner mot torr asfalt osar manligt vanvett, eller åtminstone till gränsen till det. Anledningen till att det ska vara No 1 är att det finns en annan typ av bränt gummi och det är…
  • ”Burnt Rubber No 2” som är tänkt att användas inför en raggningkväll på stadens krogar. För vad kan väl vara mer försäkrande för en kvinna än en man som doftar bränt gummi som lovar både underverk och hög fart i sänghalmen?
  • Sågspån. En självklar dragningskraft på de som gillar hästar men som också markerar mannens händighet i snickerier. Här har vi flera bra namnförslag där ”Sawdust” eller ”Pinocchio” skulle passa väldigt bra.
  • 5-56. Ett av de mest använda och mest populäraste smörjmedlen förtjänar en egen parfym. Så är det bara.
  • 2-Stroke. De av oss som körde tvåtaktsmoped i sin ungdom vet vad jag syftar på. Den härliga blandningen av 2-taktsolja och norrlands-parfym98-oktanig bensin vet att det doftar på ett alldeles speciellt sätt och minnena börjar komma tillbaka.
  • Hot Metal. En av de absolut godaste dofter som finns är ju när man kör kapmaskinen genom metall, när bromsarna på bilen ligger på eller man rycker handbromsen i full fart på McDonalds parkering.
  • Alkohol. Här är smakerna många men jag själv skulle gilla en doft som påminde svagt om folköl. Möjligtvis Jack Daniels men absolut inte Shirley Temple eller Sex on the Beach. Faktiskt så har det redan gjorts aprilskämt om detta men jag menar såklart, som vanligt, fullt allvar…
  • Grill. Det är förvisso väldigt sexistiskt tänkt men många människor är fortfarande av den tanken att männen ska stå vid grillen och kvinnorna ska sköta dukning samt ordna med salladen. Men visst vore en deoderant med doft av spare ribs vara läckert?

Visst är detta en ironisk generalisering av en könsroll och man får väl hoppas att man kan skoja om det utan att få huvudet avbitet. För vad vore de könsneutrala dofterna i så fall? Doft av vatten kanske.

106690cookie-checkDags för lite manliga dofter!