Örnen har landat.

Idag är det två veckor sedan vi flyttade in i vår lägenhet. Vår egen, och som Äldst sa härom dagen, det gick snabbt att känna sig som hemma, här på Kristineberg.

Standarden är betydligt högre och till och med jag som har bott i flertalet bostadsrätter förut, gillar det skarpt. Ljust och fint, två balkonger varav en inglasad, ett stort och bra kök med självstängande skåp och lådor och i badrummet är det duschkabin och det fräckaste av allt, eluttag för rakapparaten under tvättstället så man slipper dra förlängningssladd från vardagsrummet. Vissa var oroliga för att andra våning skulle bli för jobbigt för mina kassa ben, men det var som jag trodde, en vanesak, så det går bara fint. Lite jobbigt men jag ser det som nyttig träning. Snart startar också skolorna igen och då blir det lite mer vardagsträning för de två äldsta som får ta bussen ner till centrum och sedan vidare till skolan. Nyttigt och bra. Yngst får åtminstone till en början pendla till sin skola som hon hade innan sommaren, men detta kan kanske komma att ändras, så vi får väl se.

Dock har inte allt varit helt problemfritt. Säkerhetsdörren i lägenheten krånglade, likadant balkongdörren samt en låda i köket under spisen. Dock var serviceteamet snabbt på plats och ordnade allt jättesnyggt, snabbt och bra. Trevliga var de också. Men så kommer vi till det här med datorer och tv som vi fortfarande inte fått riktigt ordning på, och snart kommer en fet känga till Net on Net. Saken är den att detta är ett Telia-hus vilket innebär att vi kan få internettelefoni, datoruppkoppling (fiber) och tv-utbud (HD) via Telia – om vi vill – vilket skulle gå precis lysande om man har råd att bekosta straffavgifter, tar hela paketet och struntar i sina gamla avtal. Så kan man göra om man har pengar, eller helt enkelt inte orkar bry sig. Dock har vi ju andra avtal, med Tre och Boxer, som förvisso går ut i början av 2016, men det blir fortfarande en fasligt massa onödiga utgifter, vilket vi såklart inte vill.

Så, smart som jag är, börjar jag googla runt angående detta och ser snabbt att man kan ju förstärka signalerna med hjälp av förstärkare och antenner av olika slag. Till saken hör att det just nu är mitt i semestertider så att få hem grejerna visar sig vara lättare sagt än gjort. 3G/4G-förstärkaren för mobilteckningen (Halebop) jag beställde tog en vecka innan jag ens fick kvittensen att en försändning är på väg och inte förrän den 3 augusti kommer jag få den hemlevererad från Network Expertise AB. Då får vi ju hoppas att det blir färre avbrott när vi pratar i mobiltelefonerna, samt att vår nuvarande Wi-fi kommer att förstärkas så att den täcker lägenhetens yta. Vi får väl se. Men det värsta av allt är när vi ville ha tillbaka vårt utbud från Boxer-tv. Just nu kan vi bara se på Telias basutbud, visserligen i HD-kvalitet men när vi betalar för Flex 16 några månader till,så vill vi ju såklart kunna se på kanalerna.andersson-ida25

Det blev lite mer googlande och efter en snabb kontakt med Boxer förstod vi snabbt att det är en antenn som behövs. Vi hade redan kopplat in antennkabeln i väggen men eftersom det är Telia-hus så funkade inte det. Så snabbt ner till Net on Net för att inhandla inomhusantenn. Det blev en Andersson IDA 2,5 med förstärkare som jag trodde skulle klara biffen alldeles utmärkt, men jag hade fel. Bilden kom visserligen men trots alltså blev det både rutor och streck överallt så det dög inte. Så ner till Net on Net igen där jag förklarade läget och fick pengarna tillbaka. Istället skaffade jag en mega-super-asbra antenn, en Andersson ODA 2,5 istället som jag såklart skulle bli hur bra som helst. Något som jag än så länge inte vet något om eftersom den inte har gått att installera! Jag läste recensionerna och alla lovprisade vilken fantastisk antenn detta är och okej, så kanske det är, men hur faaaan kommer det sig att Net on Net säljer denna antenn men utan adapter? Utan att vara alltför teknisk så ser man snabbt att en vanlig antennkabel absolut inte passar i antennens koppling, utan då måste man köpa en extra adapter, som Net on Net inte ens säljer. Wtf liksom? Så allting ligger riggat och klart men ej inkopplat och jag var tvungen att beställa adaptern, som kostade över 40 kr, från ett annat ställe och med lite tur kommer den i brevlådan idag. Men visst är det märkligt att det kunde bli såhär? Det står inte på hemsidan eller i manualen att det behövs denna lilla koppling så det får man lista ut själv. Bland recensionerna finns det en kille som skriver att det behöv en extra sladd, men han skriver inte vilken. Jobbigt med allt åkande fram och tillbaka då vi var på NoN tre gånger till, dock i andra ärenden, men detta kunde ha skötts bättre.

Nåja, nu fick jag skriva av mina frustrationer i alla fall. Kanske det blir lite Boxer-tv ikväll.

För övrigt har det fungerat bra här på Kristineberg, trots vädret. Kanske är det vädret som har gjort att jag fyra morgnar på raken har varit ordentligt deppig, ledsen, nedstämd och allmänt sur. med tanke på att semestern nästan är slut så hade jag gärna sett mer sol men det är ju inte mycket att göra åt liksom. Dessutom har vi några flyttlådor kvar att packa ur och ett antal fler tavlor att hänga upp innan man kan gå ut och lata sig i solen. Men allt får ta sin tid och tids nog ska vi nog bli klara och idag ska vi hämta nya krokar från Biltema till badrummet (de första från IKEA ramlade ner), kanske också kunna boka en tid för bilen på Mekonomen och få tips om var man kan få en hjulinställning. Så det är lite mer än bara lägenheten att tänka på.

Men så är det och nu vet ni hur läget ligger. Vi gillar lägenheten, läget och möjligheterna och vi mår ganska jäkla bra. Grannarna verkar okej även om de festade till kl 3:30 förra helgen men överlag är det väldigt tyst här, vilket är skönt. Jag riggade min älskade gungstol mot ett fönster så jag kan se mina älskade träd utanför sovrumsfönstret och intill mig hänger en av mina favorittavlor, så jag har ett eget litet hörn att njuta av. S har upptäckt en ny, intressant tv-kanal, Investigation Discovery som hon gärna kikar på och inom en snar framtid vankas det hembakt i köket då vi äntligen har plats till det. När vi har fått lite mer ordning på torpet är min och S ambition att kunna gå till IS Sportcenter som ligger strax om hörnet för att få upp konditionen lite bättre och bättre benstyrka för min del. Nu i helgen tänkte vi också inviga vår bekantskap med kvarterets pizzeria, liksom för att fira lite.

Pipboy-Logo-e1386804155695

Slutligen måste jag säga att jag är både rörd och imponerad av all hjälp vi fick med flytten. Tack vare vänner och bekanta fick vi hela lasset hit på två dagar och att det finns sådana goa människor i ens närhet är verkligen en tröst, speciellt som att solen har lyst med sin frånvaro denna sommar. Jag fick samvetskval att jag inte kunde hjälpa till så jättemycket och även om det är fullt förståeligt så hade jag svårt att vänja mig. Men med förenade krafter gick det ju bra ändå! Speciellt tack och kram till den härliga dam som bistod med gratis släp, du är alltid välkommen! Att sedan en jobbarkompis ställde upp med allt lyftande och bärande var en trevlig överraskning. Om du nu läser detta ”Lurre” så hoppas jag att vi ses oftare, nu när vi är nästan-grannar. Tusen tack, ni är guld värda!

106600cookie-checkÖrnen har landat.