Det alternativa boendet.

Ursäkta att jag tjatar om detta men hur kommer det sig att det inte finns fler alternativa boendet i detta land? Kan det möjligtvis bero på att människan är en såpass bekväm varelse att rinnande vatten, el, sophämtning, snöskottning numera helt enkelt ska skötas av andra människor eller av sig självt? Varför ska det behöva vara så enkelt och vad gör vi med all den extra tid vi antas spara genom att ge uppgifter åt andra?

Nu när det är semestertider och de flesta åker någon annanstans, kanske för att se annat än hemstaden och sina grannar, är det många av oss som tvekar mellan alternativen. Camping med tält eller husvagn, stugby, äventyrsland, vildmarkscamping, charterresa m. fl. och det finns massor att välja på. Vilket ska man välja så att alla blir nöjda och ens egna nerver inte får spatt?

Själv gillar jag lite av allt möjligt och vill ha omväxling, åtminstone mellan semestrarna men jag tycker nog att om det ska kallas camping ska det inte vara alltför ombonad. Man ska liksom inte ha tillgång till allt och lite till utan det ska vara lite mer vildmark och man ska känna att man verkligen får omväxling till det ordinarie livet. Allra helst tälta med hjälp av allemansrätten, invid en sjö, med trangiakök, liggunderlag och sovsäck. Men så kan ju inte alla tycka.

Vissa vill helt enkelt ha det lite mer bekvämt, om än något annorlunda till lägenheten man annars har och då är ju t. ex. villavagnar ett bra alternativ. Själv har jag kuskat omkring i Sverige under många år och i husvagn men den var oftast en aningens för trång, speciellt vid läggdags då alla ska knuffas omkring för att morgonen därpå vakna alldeles överkokta då man har sovit för länge och solen har hunnit värma upp vagnen ganska ordentligt. Men en villavagn kanske hade varit ett bättre alternativ då. Speciellt med den standard de håller idag.

För om man kikar in på t. ex. www.villavagnar.com så ser man snabbt att detta är något alldeles speciellt. Stora ytor, välplanerat och med en väldigt hög standard och med andra ord, bekvämt. Spana till exempel in detta vardagsrum. Nu bor vi ju alla olika med den ytan är svårslagen till och med i vanliga fall.

villavagn 1Eller om man kikar in i köket så är det lätt att bli imponerad, eller hur?

villavagn 2Ärligt talat, jag brukar ju tjata om husbilar men här får jag erkänna att det är mer välplanerat och renare ytor så nu har jag börjat fundera på villavagn istället. Dessutom finns de till grymt bra priser.

Som sagt, tänkvärt alternativ! En sådan efter husbussen kommer bli suveränt så får vi plats hela gänget! 😉

 

106460cookie-checkDet alternativa boendet.