Tankar om att byta bil.

Att ha koll på bilar är inte lätt! Det vet alla som har satt tid och energi på att forska lite om det och ja, nu är jag trött. Efter två dagar av forskande  är man ganska trött på allt vad bilar heter.

Vi hade som riktmärke att den får inte kosta mer än 40 papp, gärna med bagage nog att rymma en rullstol, vara snål och som den minste säger. gärna grön. Eller nej, stryk det sista, det brydde jag mig faktiskt inte om. Men hur som helst, detta blev rena forskningsprojektet, speciellt som man ska ha koll på skatt, rostbetyg, slitagekostnad och driftkostnad. Slutligen hittade jag 27 bilar att välja på, inom vår prisklass, men inte fanken blev jag klokare för det. Det är en ren djungel!

Så jag vet inte. Vi har en Renault Scenic 1,6V 1,6 just nu och det är en modern bil. Detta innebär att den är svår att meka med och i framtiden lär det heller inte bli lättare. Verkstäderna har liksom kommit på ett sätt att klämma pengar ur bilägarna på. Sedan är den lite dyr i skatt, 1922 kr/år och den drar en smula för mycket, 0,8 lit/mil och tack vare försäljaren så har den haft lite mystiska fel, men överlag är det en bra bil! Hävdar i alla fall jag. Den är lagom stor för en halvkombi, den har toppbetyg i rostskydd och det finns förvaring banne mej överallt och dessutom är den billig i reservdelar. Visst finns det billigare i drift men då snackar vi stadsbil och inget utrymme och om vi vänder på det, mer utrymme så snackar vi minibuss och gigantiska högre kostnader i både drift och skatt.

Tja jag vet inte, det är lite spridda tankar om detta. Känns som att oavsett vad så får man kontakta verkstad, helt i linje med modernare bilar. Lättlagat innebär nästan en 70-talare och vad blir bränslekostnaderna då? Verkligen mycket att överväga och ja, alla bilar behöver lagas emellanåt.

Hmmm…tror jag vill behålla gamla Bettan, trots allt.

P0005795

106500cookie-checkTankar om att byta bil.