Det var en bra vecka.

Ibland går det bra och efter månader av strul så bröt äntligen solen igenom molntäcket.

Inte nog med att det var fredag då det dessutom blev gofika på jobbet, det vankades öl (2,8:or såklart) på kvällen. Detta visste jag ju för så brukar det vara men det hände också några riktigt bra saker.

Först blev bilen lagad, vilket efter mycket om och men började bli en plåga. Vi fick nedslag på blinkers bak, spindelled, höger fram och positionsljus, båda fram och säga vad man vill men fransoserna har sina sätt att bygga bil på! En härlig känsla i alla fall att på torsdagen få lamporna ordnade och på fredagen få spindelleden utbytt, dessutom väldigt snabbt och till billig penning. Blinkersen fixade jag själv och vi fick hjälp att ordna med kupéfiltret. Nu är det bara bromsbeläggen och bromsskivorna bak, olja och oljefilter, bränslefilter och luftfilter kvar men det är det ju ingen brådska med. Kanske vi får klämma in en AC-renovering också för den börjar låta skumt och det blåser väldigt svagt, vi får se vad vi gör med det.

En annan riktigt rolig grej är att vi i torsdags var på visning. Efter lite mer än ett år av irritation – för mig – och massor av letande efter bättre boende på en rentav löjlig bostadsmarknad med för dyra boenden och en vansinnig budgivning och banker som sade nej till bostadslån, var jag ganska uppgiven. Tills vi lyckades få nos på en hyresrätt i utkanten av Borås och skickade in en intresseansökan. Den accepterades, vi åkte dit på visning på torsdagen och gav beskedet på fredagen att vi gärna flyttar in!

Det är större, som sagt närmare centrum, mycket fräschare och i området finns också en nyligen renoverad skola årskurs 1-9 som förhoppningsvis Minst kan gå på. De andra två, Kort och Lång startar ju gymnasium till hösten så det blir jättebra då bussarna går inte långt från lägenheten. Det blir mindre bilåkande och Ica Maxi ligger strax nedanför samt fritidsgård och gym inte långt ifrån heller. Det blir lite som att flytta till en annan värld och med lite tur slipper vi frysa 350 dagar om året, ha skrikande grannar, parkeringstjyvar, röklukt i garderoberna och ett proppskåp som smäller lite då och nu. Dyrare förvisso men nu hjälps vi alla åt att dra vårt strå till stacken och med några bidrag i ryggen kommer detta att gå hur fint som helst. Om jag dessutom får jobbet jag sökte (ironiskt nog på samma ort som jag bor i just nu 😛 ) så kommer det bli hur bra som helst.

Det är ju vad jag brukar säga, ett problem i taget så kommer vi dit till slut. Till något bättre. Bara vi kämpar ihop så blir det bra och nu känns det 20150603_170907som vi definitivt är på rätt väg 🙂

Dessutom kom bästa kompisen på spontanbesök i fredags ihop med jycken Tyson så det blev fika och tjöt om både bilreparationer, hundar och flytt. På lördagen blev det en tur till Frufällans Marknad med goa R och på kvällen såg vi på klassikern The Quest for the Holy Graal med Monthy Python och på söndag en liten utflykt till Viskadalens Folkhögskola där vi fick se Pressorkestern framföra godingar från 50- och 60-talet. På lördagen passade jag även på att vara helt mobilfri, vilket faktiskt var jätteskönt. Ingen jäkla pipande eller ringande hela tiden, bara jag, mina tankar och äkta intryck. En riktigt go vecka alltså! 🙂

105900cookie-checkDet var en bra vecka.