Ett annat liv nu

Idag, då vi har varit ihop i 2½ år och vi har bott under samma tak i över ett år, så känns det som lämpligt att på något sätt summera vad som har hänt. Kortfattat? MYCKET! En massa mycket har hänt, och lite till. Ungefär så, eller så låter man helt enkelt bli att ens försöka göra det kortfattat för det går nog inte.

Från ett stillsamt och faktiskt ganska tråkigt liv i min lilla lya inne i stan, till ett liv med full fart. Diagnoser, läkarbesök, utredningar, jobbansökningar, åtgärder, konflikter, ambulanser, sociala myndigheter, ekonomiska problem, stugsemester, bråk i skolvärlden, ordningsregler, påminnelser, tjat, elaka rykten, galenskap o.s.v. är några av riktigt goa ingredienser som jag hoppade huvudstupa och rakt in i. Av hänsyn till flera i sammanhanget ska jag inte nämna några namn alls men många gånger har mitt tålamod testats och jag har varit nära att göra dumma saker, men som tur är har jag aldrig gått så långt, bromsad av främst min fantastiska S. Tids nog vande jag mig vid tanken att synden straffar sig själv och hela vägen har vi sagt att det må se trassligt ut men en sak i taget, så når vi dit. Till något bättre. Vi är inte riktigt där ännu men jämfört med hur det såg ut för 2½ år sedan så har otroligt mycket blivit otroligt mycket bättre! Vi har några mindre problem nu och vi jobbar med de som är kvar, ett i taget, och en dag ska det bli bra, bättre, bäst!20150403_010425

Genom dessa 2½ år har som sagt mycket hänt. Vi har stöttat varandra och försökt fungera så bra som möjligt som ett team. För det är väl det som är innerbörden av att vara en familj, att vara där för varandra och stötta vid de stunder som det är tufft. Vi har varit sjuka tillsammans, besökt varandra på sjukhuset, hjälpt varandra när det gäller att ordna jobb, skjutsat hem och tillbaka, redit ut krångliga saker när myndigheterna har varit för påstridiga, hållit koll på ekonomin tillsammans, valt ut både bostäder och bilar tillsammans, förlorat en familjemedlem och delat tårar ihop. Vi har även blivit irriterade på varandra, gråtit och skällt men också fått otroligt många goda skratt ihop, vilket är vårt tusen ensamma kvällar i en sunkig singellya i stan.

Det må låta mossigt men en av mina favoritstunder är när vi allihopa kan sitta vid middagsbordet och ha en rolig stund ihop. Vi berättar för varandra om vad som har hänt i skolan eller på jobbet, vi drar knasiga skämt och skrattar ibland tills vi får ont i magen! Vi lyssnar, vi lär, vi hjälper så gott det går, i stort eller smått. För så ska det vara.. Det var en trasslig väg tills var vi är idag men det som inte dödar, det härdar. Av erfarenheter lär vi oss att bli bättre människor och har vi bara varandra att stötta oss emot så kommer tårar och tandagnissel snart vara ett minne blott. Vi hjälps åt, för det är så det ska fungera i en familj, tycker jag, och när jag kan hjälpa till om ungarna undrar över något, så hjälper jag mer än gärna till och ser dem växa som individer. Jag uppmuntrar men också ibland, kritiserar och ger riktlinjer. Eller som en elektriker sa en gång, man behöver inte vara en biologisk pappa för att vara en bra pappa. Bra ord!

Så nej, jag saknar inte mitt gamla liv. Ensamma dagar, kvällar, nätter gavs bort och jag fick ett liv med massor av utmaningar, glädje och livslångt lärande. Jag ångrar det inte en sekund och jag brukar säga att om jag hade dragit hade jag gjort det för länge sedan. Jag är där jag behövs och nog alltid varat menad att vara – mitt i gröten där jag gör en skillnad. Jag är liksom hemma.

Kära, underbara, fantastiska S som jag beundrar och älskar så mycket. Tack för 2½ år av fantastiska äventyr på både gott och ont. Nu satsar vi framåt, uppåt, att bli bättre och starkare. Du, jag, barnen…

…ihop 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=EyHgVEbQ_nY

 

105710cookie-checkEtt annat liv nu

2 tankar på “Ett annat liv nu”

  1. I am really impressed with your writing skills as well as with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Either way keep up the excellent quality writing, it is rare to see a great blog like this one these days.|

    • Well thank you, it´s always nice to get feedback 🙂
      It´s on wordpress.org so the theme is a free version tho I have made some minor changes. It looks much better now so it feels good to write again 🙂

Kommentarer är stängda.