Sommartider = stöldsäsong.

Det är lågkonjunktur och i dess kölvatten dyker effekterna upp. Det är kärva tider och man gör vad som krävs för att få brödfödan på bordet varje dag. En del sätt är bra, andra inte. En del är brottsliga, andra inte.

Till viss del kan jag förstå situationen när bakbundna myndigheter tvingas behandla sina medmänniskor och klienter utan medkänsla eller medlidande och varför de avgörande politiska besluten lyser med sin frånvaro kan man bara spekulera i. Hur det än ligger till så är det ändå alltid, i grund och botten, människan som får skörda frukterna av samhällets gemensamma intressen – på gott och ont.

Lommy Eye

Hur ens samvete än ligger och vilka intentioner man än må ha så är det aldrig roligt att bli utsatt för brott och ett sätt att skydda sig kunde kanske vara att skaffa en GPS-spårare. Det är en smart liten maskin som om olyckan skulle vara framme, kan hjälpa dig att få tillbaka din bil/båt/släpvagn m.m. Lommy Eye heter apparaten och är faktiskt inte så värst dyr vid en prenumeration och jag funderar faktiskt på att skaffa en själv. Investeringen är liten jämfört med ett nyköp. Jag vet inte exakt hur det här med stölder fungerar men vad jag har hört så exporteras t. ex. bilar till utlandet och även där täcker Lommy Eye upp eftersom den även fungerar över rikets gränser. Tänk sicken fantastisk teknik det finns 🙂

104880cookie-checkSommartider = stöldsäsong.