Trygghet i hemmet.

Vad är egentligen trygghet i hemmet? Eburglar tjuvn del skulle nog ganska snabbt svara att ett larm måste vara det ultimata svaret, men visst är det väl olika för olika personer? Om man, som jag, inte är så mycket för prylar och inte har så mycket värdefullt i hemmet kan det vara andra saker som gör ett tryggt hem. Som till exempel vetskapen att mina nära och kära finns där hemma för mig. Det är förhoppningsvis en trygghet för dem att veta att jag finns till hands precis när som helst. Ett tredje tänkbart alternativ är en slags trygghet i att ha allt på samma plats. Min musik, min litteratur, mina fotoalbum, tavlor, min säng, mina kläder m.m. och att det alltid finns någonstans att ta vägen och gömma sig under täcket när vindarna blåser kalla där ute bland livets irrvägar.

Men som sagt, larm. Om man läser medias rapporter om allt fasansfullt som händer i vår omvärld, i vårt land, i vårt samhälle, tja då kanske ett riktigt larm inte vore så dumt ändå. Numera är de ju fantastiskt fiffiga då de är direktlänkade till brandkår och polis vilket säkerligen kan vara en välsignelse den dagen det faktiskt händer något. Förr kunde man, åtminstone här omkring, säga att här är det så lugnt och fint, men de senaste åren har säkert ändrat den åsikten. Skottlossning, bilbränder, mord och en massa andra saker. Det är klart att man undrar, tänk om det varit jag?

Så ett larm vore nog bra. Inte så mycket för min egen skull men numera har man ju en familj att bry sig om också, och de är värda att beskyddas och framförallt, de ska inte drabbas av något hemskt helt i onödan, eller för att snåljåpen varit framme och tyckt att det blir för dyrt. För då lär man nog ångra sig, den dagen olyckan är framme.

(I samarbete med CPG Security)

103950cookie-checkTrygghet i hemmet.