Keep on trucking.

Truck-kort eller truckkort? Jag var tvungen att kolla upp hur man faktiskt skriver det ordet octruckh hamnade på Arbetsförmedlingens hemsida, och eftersom de aldrig någonsin har fel, skriver jag hädanefter ”truckkort”. Så var det med den saken, för de vet en hel del om truckkort. Var det förresten inte så att AF betalade kostnaden för att ta truckkort om man hade goda chanser att få ett jobb som krävde det? Någon som vet?

För några år sedan jobbade jag faktiskt på ett lager, strax utanför Borås. Tyvärr inte med att köra truck, vilket jag ju väldigt gärna hade gjort om jag hade haft truckkort, men istället blev det pack och plock, orderhantering, inventeringar och lastning samt inplastning av pallar. Det var ett tufft jobb men väldigt roligt. Visserligen skadade jag mig allvarligt under den perioden och på den arbetsplatsen, men det var det faktiskt värt. Synd bara att jag inte fick vara kvar, men kanske det berodde på att jag inte hade ett truckkort?

Numera finns det utbildningar för allt möjligt via nätet och jag blev faktiskt lite sugen när jag såg att linde-mh.se som är ett företag som specialiserar sig på truckar och truckutbildningar, faktiskt har det. Jag menar, ett truckkort är aldrig fel att ha och om man någon gång hamnar på lager så är ju det perfekt att ha som merit, inte sant?

Att köra truck kan väl knappast vara så svårt, kanske det är någon som tänker. Tvärtom är det en hel del att ha koll på och oftast går det ganska snabbt och det finns ett flertal olika truckar att välja mellan. Kika här vad man får i grundutbildningen:

  • A-utbildning. Täcker låglyftande truck höglyftande ledtruck.
  • B-utbildning. Omfattar bl.a motviktstruck (ingen begränsning på lyftkapacitet) och skjutstativtruck samt trucktyperna som ingår i A-utbildningen.
  • C-utbildning. En pågyggnadsutbildning som omfattar alla specialmaskiner som inte ingår i A-, B- eller D-kategorin, t.ex hjullastare som i huvudsak används med gaffelarmar m.m.
  • D-utbildning. Drag- och flaktruck samt terminaldragtruck.

dragtruck

Dessutom finns det strikta bestämmelser och kriterier att uppfylla, så det är verkligen inte att bara tuta  och köra. Då är det ju busbra att eTRUCK finns hos Linde så att man får kvalificerat folk på rätt plats. Att de dessutom utbildar över hela Sverige och priserna är väldigt fördelaktiga är ju bara ännu bättre! Se mer i Lindes kurskatalog.

Nu ska jag lägga lite pengar på hög för jag blev allvarligt sugen på att skaffa truckkort. Det är aldrig fel att ha ett.

102700cookie-checkKeep on trucking.