Temadag: Internationella Piratdagen.

Eller som den egentligen heter, ”Talk-like-a-pirate-day” vilket innebär precis vad det låter som – att man ska prata (eller jacksjunga) som en pirat.

Men varför stoppa där? Man kan ju utvidga detta till rent löjliga proportioner. Varför inte ta på sig en ögonlapp till jobbet eller gå till ICA med ett plastsvärd i högsta hugg, samtidigt som man pratar piratiska? Hey ya scurvy seadog n maggots vomit, hand me 2 kilo potatis n a bottle o rum! Ey, ya got no rum! Alrighty then, I will take the sbearnaisesås instead, arrrr!

Pirater har ju annars varit ganska populärt, i synnerhet sedan den första Pirates of the Caribbean-filmen kom med Johnny Depp i huvudrollen som den småtokiga kapten Jack Sparrow varav film nummer 5, ”Dead men tell no tales”, planeras bli klar under 2016. För de som har vuxit upp under datorålderns begynnelse minns säkert spelserien Monkey Island som gavs ut första gången år 1990 där huvudkaraktären Guybrush Threepwood har som mål att bli en riktig pirat. Bland alla olika och märkliga figurer får man i det fjärde spelet, Escape from Monkey Island, bland annat möta en dansant och musikalisk samling av pirater. Se, lyssna och njut.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=1-9my0tsutw]

 

102120cookie-checkTemadag: Internationella Piratdagen.