Sammanfattning: Julen 2012.

Jodå, jag har minsann överlevt även denna jul, men det var på håret, som man säger.

Sedan får jag väl be om ursäkt att det inte har blivit så mycket bloggande. Inte enbart för julens skull, men de av er som följer mig på Facebook vet att det har hänt lite saker på min förhållandestatus, och att det är komplicerat. Mycket mer ska jag väl just nu kanske inte avslöja, men det kommer. Mycket tankar, funderingar och omständigheter på det området, kan jag lova er 🙂

Hur som helst var julen ganska okej. Egentligen skulle jag och jycken blivit hämtade på söndagen men min far ringde återbud. Han var för trött efter att ha riggat så mycket saker inför jul så han behövde vila, sa han. Helt okej, sa jag och vi siktade på  julafton istället. Men av diverse händelser så fick jag skjuts och hamnade hos föräldrarna dagen innan istället, vilket ju blev en glad överraskning för alla och voff började såklart busa direkt. Så satt jag då där, med en vit jul, gemytligt och trevligt med mina föräldrar, samtidigt som nostalgi och gamla minnen gav sig till känna. Det påminde om min barndoms jular och allt kändes väldigt skönt och bra. Det blev en lugn kväll och faktiskt lade jag mig till sängs, småskrattandes. Att ”facerapa” brorsan var faktiskt väldigt roligt, hoppas jag får fler chanser… 😉

facerape

Julaftons morgon blev sådär mysigt skön man bara kan önska sig. Ingen väckarklocka som väsnades, bara det hemtrevliga ljudet av julsånger från köket där radion var igång på precis rätt och mysig volym. Lugna, sköna melodier och ljudet från min far som gjorde något i köket och sakta vaknade jag upp efter en lång, skön natt med massor av sömn. Välbehövligt, ja absolut!

Självklart blev det lite prat, gott julbord och censurerad Kalle Anka, vilket sedan följdes av paketöppning. Jag kan inte säga om jag fick någon favorit i julklappsväg då alla var bra, med eller utan eftertanke, nyttiga eller roliga och det där har jag funderat lite på. När Aftonbladet skrev om hur många människor som byter sina julklappar så undrar jag, varför. Är det fel på grejerna eller att det är kläder som inte passar, ja då är det ju självklart, men byter folk julklapparna ändå eller hur menar de? Jag har aldrig någonsin bytt en julklapp utan är bara glad att jag fått något. Tyvärr läste jag inte Aftonbladets artikel, mest av den enkla anledningen att jag suttit tre dagar vid världens sämsta dator som låser sig totalt en kvart i taget, men jaja…

Över lag var hela julen bra, dock med två undantag. Dels att jag blev mer eller mindre tvingad att se på Tomten Är far Till Alla Barnen och det där var inte alls den smak av filmer som jag gillar. Svart humor med en hel del fylla och svordomar. Nej tack. Sedan hände det en grej med min jycke, Astrid, också. Helt plötsligt började hon pinka inomhus och i huvudsak nere på mattan i källaren. Det blev bara värre och oftare så jag var tvungen att boka en tid hos veterinären. Jycken hade ju blivit rastad som vanligt men möjligtvis att hon blev väldigt stressad över att ha både mamma och hennes katt i närheten hela tiden, som hon följde efter så fort de ens rörde på sig. Sedan hade hon haft väldigt långa pisspauser så jag hade misstänkt att något stod snett till.

Så iväg till veterinären, på helg och jourtid, vilket innebar en massa pengar. Röntgen, provodling m.m. gjorde att kalaset slutade på ungefär 3600 spänn. Ja halleluja, sa Fas 3:aren och himlade med ögonen. Som tur är hon försäkrad så jag kan nog få tillbaka åtminstone en del av pengarna men shit vad dyrt det är att få fel på kissimojängerna, om man är hund. Nu har hon medicin som hon vägrar äta men det verkar gå lättare att pinka och hon gör det inte inomhus här hemma. Kanske det beror på mindre stress, jag vet inte, men hon verkar må bättre. Om hon bara kunde äta medicinen så vore det såklart ännu bättre.

Så det där var ungefär allt av min julhelg och det blev tre nätter hemifrån, vilket var skönt. Smått överdoserad på julmust och pappas nya Viasat programpaket med en jäkla massa kanaler, känns det ändå skönt att vara hemma igen. Nu är bara frågan vad man ska göra med all ledig tid? Tögrader ute och inget att skotta. Kanske jag ska ringa brorsan och försöka få honom att avslöja sitt lösenord till Facebook…

God Fortsättning På Er! 🙂

100990cookie-checkSammanfattning: Julen 2012.

4 tankar på “Sammanfattning: Julen 2012.”

Kommentarer är stängda.