Svenssonliv = actionliv.

För ett tag sedan diskuterade en arbetskompis och jag hur det kommer sig att vissa kvinnor hela tiden dras till fel sorts män. Gärna halvkriminella, med missbruk o.s.v. och själv tror jag det beror på spänningen. Man vet aldrig vad man har att vänta av någon med det lynnet, sättet och humöret. Det är inte den stereo-typa bilden av Svensson-livet med villa, vovve, villa, 3,5 barn och en fru som är med i Hem- och Skolaföreningen som attraherar, nejdå.

Men att vara Svensson kan också vara äventyrligt och inte alls så slätstruket som kanske många tror, snarare tvärtom. Här är berättelsen om singelmannen Haubitz ”Bomben” Svensson, en rebell i khakifärgade shorts och blå Foppatofflor…

———————————————————————————-

Den dynamitformade väckarklockan från Hobbex skräller klockan 6 när den avger det skojiga ljudet av en kulspruta. Herr Haubitz svär lite för sig själv då han inser att det är lördag och att han har glömt att ställa om klockan till helg, samtidigt som han slår lite lätt på klockan. Han missar, svär lite till och slår irriterat lite hårdare. Fullträff. Klockan har dött, tänker han triumferande, för så går det om man jävlas med en övermakt.

Trots att klockan är lite och han egentligen skulle vara ledig, tar sig ändå Haubitz upp ur sängen, gör sin sedvanliga klia-på-häcken manöver och ger sig ut på en livsfarlig kryssning mellan leksaker och smutsiga kläder. Slutligen når han sitt mål: den efterlängtade toaletten och som den äventyrare han är lämnar han självklart alltid dörren öppen när han utför sina bestyr. För vem vet och bryr sig om han verkligen låste ytterdörren inför natten? Just denna morgon fällde han en redig bomb, vilket antagligen var från igår när han riskerade både liv och lem då han gjorde ett hopkok av diverse matrester. Att läsa bäst-före-datum har aldrig intresserat honom och han känner sig ganska nöjd över att vara en sådan våghals. Efter uträttade behov drar han på sig sina experimentella underkläder. Detta innebär att han har utfört ett högst delikat experiment med  diverse bakterieodlingar i kombination med könssjukdomar, för att se om några nya livsformer kan odlas fram. Målet är att dessa nya livsformer ska få styrka nog att på egen hand kunna driva herr Haubitz ben, ha hans byxor som bas och eventuellt, kunna sköta hans sexdrift då han själv har fått nog och vill somna, men kvinnan vill ha mer. Dock är detta projekt än så länge hemligstämplat.

Nästa anhalt är köket där kaffet finns. För att spela lite extra roulette med magen tas det inga rågade mått och att kaffebryggaren har några lösa elkontakter gör det bara extra spännande. För att piffa upp smaken en smula tar Haubitz till sin egenkombinerade special av fem stycken portionspåsar snus. Allt för att liva upp tillvaron. Förvisso en smula dyrare än det gamla vanliga kaffet men Haubitz är också en kille med smak, stil och finess.

Även på nätterna har Haubitz fullt upp då han ikläder sig sin hemliga identitet och blir till en i sina ögon mystisk superhjälte. Iklädd sina tajta långkalsonger och sin röda JOFA hockeyhjälm med galler stryker han runt i staden, plockandes tuggummin från trottoaren och skjutandes kajor med sitt supergevär som han har köpt från Hobbex för 200 riksdaler. Han tycker att han gör en betydande insats när han patrullerar gatorna upp och ner, samtidigt som han håller utkik efter eventuella klottrare som han mer än gärna läxar upp. Ungdomarna borde vara till sängs vid nio-tiden och säkra landets framtid genom att vara i skolan i tid var dag. Om han möjligtvis skulle råka på några lösdrivande ungdomar utan några godtagbara säl att vistas på samhällets gator, läxar han upp dem med både en lång predikan om hur vedervärdigt detta är och hur förslappad dagens ungdom är, samt ger dem en salva i knäskålen med luftgeväret innan han skickar hem dem. Efter några timmar i samhällets tjänst går han hemåt i hopp om att han även denna gång har kommit ihåg att ta med sina hemnycklar. Att vara oansvarig är också att vara äventyrlig och ger extra krydda på tillvaron! Om han möjligtvis råkat glömma nycklarna brukar detta problem lösas snabbt och lätt då Haubitz även är en självutnämnd elitgymnast. Med grace likt en skadeskjuten orangutang på fyllan svingar han sig vigt över grannens balkongräcke och lånar en utemöbel för att sträcka sig uppåt och över till andra vånings balkong. Tack vare smärtan från de alltför små underkläder han innehar blir han således motiverad att utföra denna galanta balansakt på ett väldigt kvickt sätt.

Ja, Haubitz Svensson är i alla lägen där för samhällets bästa, även om han kan tyckas smått radikal och rentav knepig. men som sagt, så är han i sanning en vardagens actionhjälte. Inte bara att han rör sig i sin lägenhet i totalt mörker då det är mer av en utmaning, han sticker också fingrarna i väggkontakten då han väljer bort tuppluren på eftermiddagen och har planer på att börja åka skateboard med ögonbindel i rusningstrafik.

———————————————————————————-

Så ni ser, det behöver inte alls vara tråkigt att vara en Svensson, att vara singelman, att bo i lägenhet i en förort eller heta Haubitz. Om man bara ser saker och ting ur en annan vinkel kan tillvaron tvärtom vara ytterst spännande. Även om man är en Svensson under cover kan man ha vilda idéer och jag tror nog det i de flesta avseenden är nyttigare än att vara en kriminell vildhjärna. Smått tveksamt i Haubitz Svenssons fall men ändå… 🙂

77940cookie-checkSvenssonliv = actionliv.

2 tankar på “Svenssonliv = actionliv.”

Kommentarer är stängda.