Den förste homosexuella senatorn.

Så har det nu varit val i USA igen och bevakningen har varit total. Obama fick återigen förtroendet att leda världens mäktigaste land, med allt vad det innebär och man får väl säga grattis. Nu är motståndarna helt klart förbannade och undrar hur detta ska gå och Palin undrar rätt och slätt hur väljarna kan tro att det är okej att inte ha en budget. Hoppas Obama nu klarar av att tackla bland annat ekonomin, jobben, omvärlden, miljön, republikanerna och arbetet efter stormen Sandy.

Aftonbladet Expressen Dagens NyheterSvenska DagbladetMetro

För fyra år sedan kunde det alltså konstateras att världens mäktigaste man var färgad. Eller hur säger man numera för att inte vara rasistisk? Afro-amerikan är det väl om man ska vara politiskt korrekt? Hur som helst, en jätteseger för alla de som kämpar mot rasism och liknande. Men det stoppar inte där. Nu har de även fått sitt lands första homosexuella senator, Tammy Baldwin och dessutom delstaten Wisconsins första kvinnliga senator. Två flugor i en smäll alltså. Men det där med ens sexuella läggning, spelar det egentligen så stor roll?

– Hennes seger visar vad en majoritet av amerikanarna redan vet: kandidater ska bedömas utifrån deras kvalifikationer för att göra ett bra jobb och inte utifrån sexuell läggning, sa Herndon Graddick, ordförande i organisationen för homsexuellas likaberättigande GLAAD.

För visst är det väl så att det du sysslar med hemma i sängkammaren knappast har någon betydelse för vad du gör på jobbet? Det är ganska enkelt! Så jag kan då rakt inte förstå varför folk ojar sig över om någon är hit eller dit. Jag vill åtminstone gärna tro att de flesta människor är såpass upptagna på sina jobb att de inte hinner springa runt och vara homo- hetero- bi eller vad som helst, sexuella.

Lämpligtvis borde ens sexuella läggning stanna hemma och likaså fördomarna mot dem.

99280cookie-checkDen förste homosexuella senatorn.

3 tankar på “Den förste homosexuella senatorn.”

Kommentarer är stängda.