Hundattack och djupa suckar.

Jaha, så var det dags ännu en gång för rubriker om attackerande hundar och jag bara suckar. Iofs är jag lite överraskad att det inte nämns något om kamphundar i artikeln, men det är väl bara en tidsfråga.

Men hur som helst, en liten pojke blev nu attackerad av en Rottweiler, en väldigt kraftfull hund som verkligen kräver rätt sorts husse eller matte. För det är ju verkligen så, precis som de säger i artikeln:

– Många som skaffar hundar har tyvärr inte tillräckligt med kunskap. Så ofta är det inte hundens fel när sådant här händer, utan det handlar om okunniga ägare, säger pojkens faster.

Turligen verkar faster veta vad hon snackar om. Likaså följande polisman:

– En hund kan inte begå brott, det är det bara människor som kan. Vi måste reda ut vad som gjorde att hunden betedde sig som den gjorde. Jag vill bara poängtera att vi inte under några som helst omständigheter nonchalerar den här händelsen eller liknande händelser, säger Geir Hogstad, utredare på Göteborgspolisen.

Trots detta ställer Aftonbladet frågan till sina läsare, om vissa hundraser borde förbjudas i landet, vilket gör mig besviken. Läser de inte sina egna artiklar eller är det bara så att de inte fattar sammanhanget? Stort bu till AB. Däremot får man nog säga att Expressen skriver lite mer civiliserat om händelsen och utan någon fånig undersökning.

97390cookie-checkHundattack och djupa suckar.