Oansvarigt kan man väl tycka

Elisabeth ”Håret” Höglund har slagit näven i bordet och sagt nej till att rösta. Anledning? Politiken blir ändå densamma.

Själv har jag inte röstat i ett riksdagsval sen 1994. Det var ett väl genomtänkt och medvetet beslut. En journalist som slipper ta ­politisk ställning kan bättre och mera objektivt granska och ­bevaka den politiska makten. Den som inte röstar står mera fri och är mindre påverkad.

Men på sätt och vis har hon kanske rätt ändå. Kanske det är som min granne sagt att Moderaterna bara har gjort vad Socialdemokraterna inte vågade och att det nu inte finns några raka linjer för de olika partiernas politik?

Märkligt. Tycker jag har hört det i flera år. Skönt att även andra har insett det. Sedan finns det säkert de som säger att vi inte bör ta vår demokrati för given och rösta ändå. Hmm, ja, jovisst, om det bara spelade någon roll.

97090cookie-checkOansvarigt kan man väl tycka