Läs detta om hundra år.

I morgon ska det topphemliga paketet öppnas, som har varit förseglat i 100 år och som ingen vet vad det innehåller. Spänningen är olidlig.

För hundra år sedan gav ordföranden i norska Sel, Johan Nygaard, ett paket till kommunstyrelsen med texten ”får öppnas 2012”. Nu håller hela Norge andan – i morgon är det dags att avslöja hemligheten.

Självklart spekulerar alla om vad paketet kan tänkas innehålla, och det vore ju roligt om det är som en av VGs läsare uttryckte det, att inuti paketet finns ännu ett paket där det står ”Får öppnas år 2112” på. Läs.

Men intressant ändå att något så enkelt som ett paket kan bevaras så länge, inte sant? När vi i dagens samhälle omger oss med digital media på alla sätt så undrar man ju om denna typ av media kommer att hålla i 100 år framåt. För om man blickar tillbaka så är vi ju faktiskt relativt nya på detta. Bara 50 år tillbaka i tiden hade vi ingen aning om megabytes, 3G och MMS. Hade någon påstått för 100 år sedan att vi 2012 skulle kunna sitta mitt ute i skogen och prata trådlöst med någon annan människa på andra sidan jorden, ja då hade den personen säkerligen ansetts som galen.

Men hur som helst, i morgon klockan 18 ska det hemliga paketet öppnas, direktsänt bland annat på aftonbladet.se

Vad jag själv tror att det är? Faktiskt ingen aning men vad sägs om en bomb, en bunt använda kalsonger eller en massa obetalda räkningar för att retas lite med kommunen som han själv var ordförande i? Det hade varit otroligt kul 🙂

94150cookie-checkLäs detta om hundra år.