The Walking Dead – A New Day

Någon här som gillar zombies? Tydligen är det något som är väldigt populärt just nu och själv följde jag tv-serien med samma namn ganska flitigt. Så nu när det har gjorts datorspel så var jag inte sen med att kolla in vad alla snackade om.

Det roliga med denna spel-serie i 5 delar, baserad på en tecknad serie faktiskt, är att man kan bestämma vilka val ens karaktär ska göra i vissa situationer och man styr på det sättet handlingen i spelet. Ska du rädda den lilla flickan eller den äldre mannen och vilka faktorer var det som avgjorde ditt val? Hur ska du kunna rättfärdiga dina beslut inför de närstående? Vilka konsekvenser kommer dina val att få för fortsättningen av handlingen?

Att det dyker upp zombies här och var är jag inget vidare rädd för, men man måste vara ganska snabb att göra sina val, vilket kan vara lite svårt om man inte är van att läsa snabbt. Vissa scener kan vara ganska äckliga och blodiga så det är inte så konstigt att amerikanarna har satt åldersrekommendationen 17+ på den, men för oss som klarar sådant gojs kan det här vara ganska lärorikt. För att inte säga kul.

Läs mer på Telltales sida.

Nu ska jag spela en gång till – med totalt motsatta val 😉

91150cookie-checkThe Walking Dead – A New Day