Som vanligt mygel bland topparna.

Flera av de största tidningarna skriver idag om hur statliga tjänstemän lever gott på skattebetalarnas pengar. Det handlar om dyra konferensresor, alkohol och fester.

AftonbladetExpressenDagens Nyheter

I förrgår skrev jag om debattartikel som tog upp klasshat och klyftorna i samhället, och i Dagens Nyheter kan man läsa om Gustav Ingman som ordnade studieresa i Solsidan, alltså bland de rika och priviligerade i samhället, allt för att belysa klasskillnaderna. En vettig kille, verkar det som, som ser att samhället är uppdelat. Men inte bara i tidningarna förs det heta diskussioner. Bara idag fick jag en snabb men djup diskussion angående detta och nyttan av att tjäna sexsiffriga belopp. Kortfattat kan man väl påsåt att de gärna kan tjäna hur mycket som helst, bara pengarna används på rätt sätt. Insamlingar och bistånd i alla ära, men pengar är till att användas för att smörja den inhemska ekonomin, vilket i sin tur ger mer jobb åt alla. De som sparar pengarna i madrassen är alltså de största syndarna.

 Men åter till myglet bland våra statsanställda tjänstemän. Det är tråkigt att läsa och man blir lätt nedstämd när man ser dessa rubriker, ja absolut, men det var som någon sa att det vore än värre om media blundade för detta. Huruvida någon får sparken eller ens får stå till svars för fadäserna är väl som vanligt en fråga som få kan svara på, men det tycks som att solidariteten saknas i samhället numera, och att det är egot som göds. Gång på gång på gång, men händer det någonsin något?

Kanske jag rör mig i fel kretsar men det tycks som att allmänheten accepterar sådant alltmer och mest rycker på axlarna. Åtminstone runt omkring mig. Frågan är om det kokar någon annanstans och då tänker jag främst på temperamentsfulla områden där integrationen gått åt skogen, områdena är eftersatta och folk börjar få nog. Kanske något som vissa politiker har börjat märka av.

Förresten, ni vet väl varför debatten mellan Lövén och Reinfeldt har varit så tam och S har höga siffror? Jo, det kan jag tala om. Det är för att Reinfeldt och Alliansen vet att människor har kort minne så nu ligger de lågt tills det är dags att värva röster inför valet igen. Då är allt glömt och förlåtet (?) och då gäller det att slicka svenskarnas bakdelar så gott det bara går och blunda för det förflutna.

Heja Sverige friskt humör, för det går ju så j-vla brabra jobbat!

90420cookie-checkSom vanligt mygel bland topparna.