Integrationen fungerar inte

Efter att ha läst en ganska sorglig artikel i DN kan man lätt se hur illa det är med dels integrationen här i landet, dels med socialiseringen. Detta främst för att myndigheterna har utgått från att invandrarna vill tillbaka till sina hemland och inte bli en del av det svenska samhällets gemenskap.

Föga förvånande faktum, inte sant? Speciellt som politikerna propagerar för kulturell mångfald och predikar att vi har mycket att lära oss av andra kulturer. Jaha, och hur ska det gå till när hela processen fungerar så dåligt som den gör idag? När Ali Mustafa placeras i en invandrartät stadsdel försummad av kommunen och borgarbrackorna bor i andra änden staden med sina figurklippta trädgårdar? När det tar flera generationer innan en invandrare kan känna sig, och erkännas, som svensk.

Skärpning. Systemet är en skam. Eller som författaren till debattartikeln, Jasenko Selimović (FP) själv uttrycker det, ”Hellre preciserade krav på medborgarskapet än otydliga och livslånga krav på kärlek till sill och potatis.”

89460cookie-checkIntegrationen fungerar inte

4 tankar på “Integrationen fungerar inte”

  1. Ja, det där är ju ännu en fälla liksom, vilket man såklart kan förstå. Så precis som det skrivs i artikeln så krävs det insatser från båda håll. Dock lättare sagt än gjort nu när vi bor så segregerat som vi tyvärr gör.
    Själv leker jag med tanken att gå med i afrosvenskars förening eller något liknande, och få veta mer om en annan kultur.

  2. Hmm… Visst kan jag hålla med om att systemet fungerar. Men så tänker på bekvämlighet att flyktingen/invandraren själv aktivt söker sig till de människor som förstår en och talar ens eget språk mm. Södertälje är ett skolexempel på hur människor från samma kultur skapar egna ”kokonger” och överlever utan att komma in i det ”svenska”samhället.

  3. Egentligen har jag inte tänkt på hur våra boråsiska taxichaufförer ser ut, å andra sidan säger det mig ju inget om huruvida de känner sig som svenskar eller annat.

    Svenska pensionärer på Mallis kan säkert låtsas som att de tillhör lokalbefolkningen och så länge de betalar för det så är väl de infödda helt okej med det hehe

  4. På något sätt tycker jag han skall vara tacksam att det finns invandrare som kör ut honom i Taxi till Arlanda, med tanke på hur dåliga vi svenskar är på att anpassa oss till dom usla provisionsbaserade löner taxichaffisarna har i Stockholm. Men som du säger, segregationen är ett problem. Dom kommuner runt Stockholm som är Alliansstyrda tar knappt emot flyktingar över huvud taget, så hur dom skall bryta den är för mig en gåta. Solna är ett undantag.
    Sen kan han ju fråga sig om svenska pensionärer som bosatt sig på Mallis, känner sig som spanjorer.

Kommentarer är stängda.