Ett psykologiskt experiment med mig själv

Vad händer om man vänder något självklart till en belastning? Går det att ändra tankemönster hur som helst och hur snabbt i så fall? Kan man lägga mer tid på något annat, mer viktigare, än något man alltid har prioriterat? Hur mår man om man tvingar sig själv till andra rutiner?

Över helgen har dessa tankar surrat runt hos mig och för att förklara detta på ett enkelt sätt; Kan Anders sluta städa? För om jag gjorde det, kanske jag skulle lägga mer tid och energi på viktigare saker. För i grund och botten, varför städar man egentligen? Förutom Astma och allergier alltså, så gör man det troligtvis för att besökare ska känna sig bekväma – eller nåt. Men några besökare har jag aldrig numera så varför inte låta allting sunka ihop ordentligt? Det skulle ju knappast någon annan än jag själv lida för, och det är då det blir ett psykologiskt experiment! Hur länge kan jag hålla mig själv från att städa, plocka undan, diska osv utan att bli irriterad och kommer jag göra viktigare saker?

Sant förvisso, riktigt så enkelt är det såklart inte. Att sunka ner sig ordentligt innebär väl även personlig hygien, eller har jag fel? Ska man göra något ska man väl göra det ordentligt och då kan man väl lika gärna strunta i att duscha eller byta kläder? Dock börjar det kännas väldigt obekvämt med den tanken. Får nog fundera lite mer på det. Å andra sidan, det är aldrig någon som kommer och luktar på mig ändå.

Så från ett helt liv med ordning och reda och regelbundna städningar, till ett liv där man skiter i allting sådant och gör annat istället. En vecka? Två veckor? En månad?

Planering pågår.

89240cookie-checkEtt psykologiskt experiment med mig själv

2 tankar på “Ett psykologiskt experiment med mig själv”

Kommentarer är stängda.