Gubbarnas lekstuga

Ja nu har Anders varit ute och rört på sig igen. Närmare bestämt har jag besökt Verktygsboden, varav Borås och Veddige har varsitt. Ett Mecka när det gäller maskiner, tillbehör, färg och allt möjligt. Kul som sjutton faktiskt, alltid hittar man ju något.

Men samtidigt är det lite tråkigt för det är även här som stereo-typerna uppenbarar sig. Inte enbart, men till mycket stor del, består kunderna av medelålders män, iklädda Fristads arbetskläder, gärna en morakniv hängandes, flanellskjorta, kanske en keps och några dagars skäggstubb som alltsammans matchas perfekt av några färgfläckade arbetsskor. Det där är den typiske kunden på bland annat Verktygsboden men visst är det likadant på Byggmax, Silvan och XL Bygg, och det känns lite tråkigt.

Men det är klart, de kvinnliga motsvarigheterna finns såklart också, men i olika butiker, ofta säljandes kläder, tyger och/eller sytillbehör. Där är det verkligen de kvinnliga jaktmarkerna, dock ser de lite annorlunda ut. Där finns de i alla sorter och storlekar, oftast med en kundvagn nära till hands och en stackars man eller pojkvän som ser omåttligt uttråkad ut.

Dock finns det nästan alltid en gemensam punkt i både dessa områden, och det är kassörskorna. För visst är det väl så att det till 99% är unga, snygga tjejer som sitter i kassorna? Jag undrar varför. Skulle jag handla mer saker för att imponera på henne? Skulle hon bli imponerad om jag köpte en tre-tums istället för en futtig 1,5-tums planka? Nej, det håller ju inte för det är ju tjejer i nästan alla butiker numera. Ett intressant fenomen och jag undrar vad kassörskan på Verktygsboden har för tankar om alla de klonade män som passerar varje dag. Hennes dag skulle nog bli både gladare och mer spännande om flanellskjortan byttes ut mot en ballerinakjol då och då. Självklart med tillhörande morakniv.

87980cookie-checkGubbarnas lekstuga

2 tankar på “Gubbarnas lekstuga”

Kommentarer är stängda.