Dagens fundering.

Det här med kramar. Att använda kramar som ett tecken på tillgivenhet är ju absolut ingenting nytt, men idag används det väldigt mycket mer, bland annat som ett alldagligt sätt att hälsa på de flesta.

Trevligt, jo det antar jag väl att det är, dock är jag absolut ingen kram-människa på det sättet. Jag sprider dem inte omkring mig när som helst och absolut inte till vem som helst. Jag spar dem till speciella människor och tillfällen. Men om man inte får en kram från mig betyder det inte att jag inte tycker om dig, bara att vi är inte tillräckligt kompatibla. Om man nu kan förklara det så.

Kanske jag har föreställningar om detta fenomen som inte alls överensstämmer med vår övriga omvärld, men kan man inte använda kramar på ett alltför lättvindigt sätt? Att slösa dem överallt måste väl göra kramen mindre effektiv när den verkligen behövs? Sant, förvisso, att det finns olika typer av kramar, men ändå?

[polldaddy poll=6233765]

87920cookie-checkDagens fundering.

6 tankar på “Dagens fundering.”

 1. Kramar får olika betydelse o olika sorters relationer men helt främmande människor som envisas med att kramas…hmm nja, helst inte.
  Trädkramare kan ta sig i grenen? Nä, fy mig 🙂

 2. Mer kramar fast bara till de man tycker om. Först då känns kramen verklig och inte som en död sill man försöker hålla i. Sen har jag nära vänner som inte gillar beröring och ev. kan få panik av en kram .. de slipper så klart .. om de har varit snälla. 😉
  Men det kanske är så … att vi rör vid varandra för lite? Sen så har vi trädkramarna fast det är ju en annan sak …

 3. t: Jag förstår precis hur du menar. De närmaste kan ju kanske ge en kram och då känns det iaf mer rätt. Kanske man borde kramas mer, jag vet inte, men mest för att man aldrig vet om man ses mer. Typ så. Eller inte. Huvudsaken är väl att man gör som man själv vill och gillar man inte att kramas så får man gärna låta bli.
  Jäkla bok man skulle kunna skriva om kramarnas vara eller icke vara haha

 4. Jag har aldrig varit en kramare så – aldrig använt kramar som ett sätt att hälsa på folk… Men de senaste två åren har jag kramat mina närmaste desto mer. Kan få spunk om jag typ, träffar en gammal klasskamrat på stan och båda vet att vi inte tyckte om varandra och så ska hen ändå envisas med att hälsa med en kram…
  Men, typ pappa och syrran och mina närmaste vänner får stå ut med mer kramar nu!

Kommentarer är stängda.