Vackert och grekiskt.

Råkade hitta detta på nätet alldeles nyss. Både vackert och sorgligt så jag tänkte dela med mig:

Narkissos var en vacker ung man som alla blev förälskade i. Men han avvisade dem alla. När han också avvisat nymfen Echo förtvinade hennes kropp av sorgen, bara rösten blev kvar. Kärlekens gudinna, Afrodite, beslöt då att hämnas på Narkissos – han skulle i fortsättningen bara kunna bli förälskad i sig själv. Narkissos såg sin egen spegelbild i en klar källa och fastnade där, olycklig över att inte kunna nå den vackra ynglingen. Till sist dog han. Kvar blev en vit pingstlilja, narcissen.

87390cookie-checkVackert och grekiskt.

2 tankar på “Vackert och grekiskt.”

  1. Stackars Narkissos. Han kanske bara inte hittade rätt.
    Eller så behövde han bara lära sig älska sig själv innan han kunde älska någon annan.

Kommentarer är stängda.