Vad är en äkta man egentligen? Del 8.

Erik och Mackan knäcker den manliga koden, sista delen!

Okej, jag vet att jag är ganska långt efter men så har jag ju haft en ganska lång bloggpaus också. Men det man påbörjar får man ju faktiskt avsluta också så här kommer den sista delen och spänningen är olidlig, ska de knäcka den manliga koden eller icke?

 • En mans telefonröst är samma som hans vanliga röst? Att förställa sin röst när man pratar med barn eller djur är en sak, men att snacka babyspråk med tjejen eller ännu värre, morsan, det kan väl verkligen inte vara manligt. Eller?
 • En man ska gilla rödljuskörning? I och med att mannen tycks vara generellt tävlingsinriktad så lär väl detta stämma ganska bra. Man varvar motorn lite extra, kastar små blickar mot bilen bredvid och hoppas på att den andre föraren ska nappa.
 • När blir man en man? Är det när skäggväxten kommer eller när man fått gå lumpen? Sedan finns det ju vuxenpoäng också, som att ha frukost hemma i kylen eller att kunna planera saker och ting samt att visa hänsyn till sina medmänniskor.
 • Att köra bil är manligt? Sanningen är att 8 av 10 trafikbrott som begås, görs av män och män är också överrepresenterade i olycksstatistiken. Att det är så bärs otroligt nog upp av någon slags stolthet.
 • En man andas ut genom munnen när han äter knäckebröd?
 • Varför är män så förtjusta i sås? Det som grillen gör på sommaren gör såsen året runt och en man vill gärna kunna skryta om att han har gjort den själv. En man älskar Bea (bearneisesås)?
 • En man gillar inte hushållsarbete?  Vissa kan tycka att det är tråkiga sysslor såvida man inte gör det med stora, elaka och bullriga maskiner. Som att stryka kläderna med ångvält.
 • Varför tycker män det är roligt med radiostyrda leksaker? Kanske det är för att när mannen är äldre har han råd med så dyra leksaker och att man inte hade det när man var barn. En man köper vad han vill hur onödigt det än är?
 • En man rakar inte könet?
 • Ska en man ha haft sex med många tjejer? Rockstjärnor har skrytit om hur många tjejer de har haft sex med men är det inte egentligen ett tecken på låg självkänsla? Vad är en bra siffra och vad är en dålig? Att egentligen sätta en siffra är nog en ganska dålig idé då det är en så individuell och personlig sak. En man räknar inte hur många han har haft sex med?
 • Vad är ett manligt handslag? Ett handslag eller handskak kan vara det som skiljer riktiga män från osäkra pojkar och det ska vara fast och tryggt. Undvik den pinsamma fingerskakningen, likaså den ”döda fisken” och sikta på ett helhandsgrepp. Styrkan ska vara lagom.
 • Vem vill vara biljardpappa? Kan man passa barn samtidigt som man umgås med kompisarna? Detta innebär att man ska kunna byta blöjor, mata och rapa barnet, samtidigt som man inte ska bortse eller glömma sina kompisar samtidigt som man spelar biljard.
 • En man får aldrig dra Sex and the City-referenser? Öh…what??!! Det är nog i så fall lämpligare, i all manlighet, att prata om diverse actionfilmer istället.
 • Får en man skita hur han vill, när han vill? På olika arbetsplatser finns det vissa hemliga koder, eller toalettregler och smått hemliga ritualer för var och när man ska och får gå. En riktig man nojar inte över sitt bajsande?

Som vanligt har jag testat mig själv mot alla påståenden och även denna vecka gick det ganska hyfsat. Dock talar jag med en smått förändrad röst när jag pratar med min hund, att varva lite extra vid rödljusen skulle vara ett måste för mig om jag kunnat, jag har riktig skäggväxt om än lite långsam och vuxenpoäng har jag massor av, jag skulle nog vara smått vårdslös i trafiken, jag äter ofta knäckebröd men har nog aldrig andats genom munnen vid något av de tillfällena, sås kan vara så jäkla gott och förhöjer absolut smaken, hushållsarbete tycker jag är helt okej och tack för de vuxenpoängen liksom, radiostyrda leksaker kan vara lite kul, pip, jag är trogen och jagar inte samt att jag generellt har otur med relationer, kan skaka hand på ett ”rätt” sätt, skulle säkert kunna sköta ett barn även om kompisarna är omkring, ogillar verkligen Sex and the City och beter mig civiliserat och diskret när jag ska på muggen.

9 av 14, ajdå, inte så värst bra denna gång. Men så tycker jag inte det är en merit att ha haft sex med många tjejer heller, förstår inte varför man ska andas med öppen mun när man äter knäckebröd och mesar mig lite med jycken min. Faktiskt.

Så, den manliga koden – finns den?

Det enda vi vet är att män är de som inte är kvinnor, och så finns det lite folk däromkring, ovanför, mitten och överallt, som liksom är lyckliga där dom är och det är ju fantastiskt. Låt dem vara där och skit samma, vi försöker vara lite rolig underhållning helt enkelt.

 …och visst är det väl så att man ska kunna vara den man vill, utan att jämföra sig med andra – t. ex. män. Att vara säker i sig själv är väl i så fall det manligaste som finns och om andra människor har problem med det, då är det deras problem, inte sant? Sedan har jag under programseriens tid många gånger tänkt och undrat, är man vidare manlig om man ser på detta och verkligen hoppas på ett definitivt svar? Jag tror faktiskt inte det, men om man gillar skruvad humor och ämnet könsroller, ja då har man verkligen spenderat sin tid på ett bra sätt!

Bra jobbat Erik & Mackan och tack så mycket för god underhållning och avslutningsvis undrar jag än en gång, när kommer den kvinnliga motsvarigheten? Vem kommer försöka knäcka den kvinnliga koden? För jag är förbannat nyfiken! 😉

87120cookie-checkVad är en äkta man egentligen? Del 8.

2 svar på ”Vad är en äkta man egentligen? Del 8.”

 1. Du missade det viktigaste. En riktig karl skall inte banga för att cirkulera minst tjugo minuter i sin 2,5 tonssuv runt parkeringsraden närmast ingången till köpcentret, för att sedan dallra ur bilen när han fått sin plats och sluppit gå 25 meter extra.
  Tyvärr har jag märkt under senare tid att jämnställdheten börjar slå igenom även här 🙂

Kommentarer är stängda.