Jobba, jobba, jobba.

När man läser dagens tidningar får man se några artiklar om arbetslivet.

Dels om hur svårt det är att få jobb om man är äldre eftersom så många arbetsgivare har en ren ovilja att anställa de som är äldre men som – märk väl – har långvarig expertis och kunnighet, inte att förakta. Jättebra, tycker jag, att även vi äldre får en chans på arbetsmarknaden.

Både Aftonbladet och DN skriver också om hur övertiden har ökat i Sverige, speciellt det senaste året. Faktiskt så till den milda grad att antalet timmar övertid motsvarar 115.000 heltidsjobb. Tänkvärt, inte sant?

Då var det nog bättre förr, alltså före industrialiseringen då man jobbade så länge det var dagsljus. Vi kanske skulle ha Earth Hour en gång i veckan istället för bara en gång om året? Då skulle vi vara mer eller mindre tvingade till att varva ner och dela med oss av sysslorna. Inte dumt, eller hur? 😉

86260cookie-checkJobba, jobba, jobba.

4 svar på ”Jobba, jobba, jobba.”

  1. Tove: Du har så rätt, det hela tycks väldigt ologiskt, inte sant? Att jobba häcken av sig för att bli utbränd och dö i förtid utan att kunna hjälpa andra människor ur sin arbetslöshet tror jag inte är en bra lösning. Vissa borde se mer på människovärde och livskvalité istället för profit och effektivitet 🙂

  2. Det är sorgligt hur människor ställs mot varandra istället för att samarbeta och se att vi kan åstadkomma win-winförhållanden istället!

    Undrar vilken vitaminjektion svenska organisationer och företag skulle få om alla som arbetat längre än åtta år hos sin arbetsgivare ”tvingades” pröva något annat under några år. Många insikter skulle landa i medarbetarna. Några skulle göra något annat, andra återvända och se med nytt ljus på sin arbetsgivare.

    Och vi som varit ute kan komma tillbaka med all vår kompetenshöjning vi tillgodogjort oss. Att överleva stålbadet är en konstart i sig.

  3. Jag måste säga att jag gillar dina idéer med Earth Hour 😛 Skulle vara väldigt mysigt 🙂
    Jag håller med dig om att det är bra att äldrefår jobb och jag blir även fundersam över de nya siffrorna om övertid… Arbetslösheten i Sverige ligger på ca. 7,8% och då är det lite konstigt att så många jobb ”slösas” bort. Att jobba övertid och hela tiden vara uppkopplad till jobbet innebär ju även en hälsorisk.

Kommentarer är stängda.