Dagens fundering.

Svenskar i varje nyhet som fanns under en dag. Hur skulle det se ut?

Tanken slog mig när jag läste Dagens Nyheter på nätet och såg två nyheter i tät följd som handlade om några svenska medborgare i olika sammanhang. ”Svensk mördad i Marocko i februari” var den ena och den andra var ”Svensk gripen på Västbanken”. Två stycken nyheter som kanske inte var så roliga iofs men i motvikt till medias ständiga rapporter om mer elände kanske vi kunde lätta upp det lite…

  • Experter varnar: Täck inte svensken. Måhända för att svensken är mörkrädd, skulle vilja sjunga ABBA på dalmål, tuggandes på en skiva knäckebröd. Vem vet? (originalnyhet)
  • T-rex kusin var en svensk. Jajemen, nu kan vi verkligen slå oss för bröstet och tro tusan att det var svenskarna som tåg kål på odjuren också! (originalnyhet)
  • Maffiasvenskar bränns upp i Stockholm. Åh, det är en rubrik jag gärna skulle vilja se i tidningarna! Istället för häxbål såhär i påsktider kan vi ha bål för återfallsförbrytare. Huruvida detta vore bra för miljön vet jag inte för någonstans ska ju skiten landa. (originalnyhet)
  • Du kan förlora tusentals kronor på din svensk. En väldigt tvetydig rubrik som kan betyda allt möjligt men kanske det har något med vadslagning på Solvalla att göra. Kanske kunde bli en populär trend för nysvenskar sponsrat av Migrationsverket? (originalnyhet)
  • Jag äter äckliga svenskar och går ut och andas på folk. Maria Montazami gör en insats å det svenska folkets vägnar och besöker Rosenbad? (originalnyhet)
  • Thomas Quick får resning i fler svenskar. En väldigt oroande rubrik speciellt om man är homofob. Priserna på kyskhetsbälten skulle gå upp i raketfart, m.a.o. bra läge för en investering i den branschen. (originalnyhet)

Så ni ser, man kan faktiskt göra nyheterna lite roligare om man bara tänker lite utanför ramarna 😉

85310cookie-checkDagens fundering.

2 tankar på “Dagens fundering.”

  1. En bomb avskjuten från Sinai träffade Eilat i morse. 258 bomber har fallit på Israel under mars. Vid 2 olika tillfällen var Israeler knivskurna i Jerusalems centrum av arabiska medborgare. Vidsynta Svenskar tar del i Hamas, Hisbollahs,Syriens och Iraniens årliga attack på den Israeliska gränsen. Om det inte vore för terrordåd behövdes inga kontroller på Västbanken. I Gaza raserade befolkningen de stora växthusanläggningarna och installerade avskjutningsramper.

Kommentarer är stängda.