Jämställdheten tar ett steg framåt.

Som ni vet är jag trogen diskussionerna angående manligt, kvinnligt och jämställdhet. Det är ju faktiskt ganska spännande ämnen. Så ni kan ju tro att jag blev glad att…

Detta är ju något som jag har skrivit om vid flera tillfällen innan, bland annat om kinesisk damgolf och sexistiska sporter där det väldigt ofta varit att kvinnorna ska ha tajta kläder eller korta kjolar på sig, mest för att locka tittare o.s.v. eftersom det har en betydande roll rent ekonomiskt. Självklart är det ett problem för många utövare av sporter – finns det inget intresse från publiken, ja då blir det inga pengar. Men är det värt att degradera sig själv till den nivå att man måste visa upp både det ena och andra för att få fortsätta?

Visst, vissa har inget problem med det och det är väl okej för dem, jag tycker bara att det är tråkigt när idrottarna blir sedda som snygga objekt istället för duktiga idrottare. Har lättkläddhet över huvud taget en funktion i sport, förutom förbättrad aerodynamik möjligtvis?

Läs även Åsa Erlandsons åsikt om detta.

83910cookie-checkJämställdheten tar ett steg framåt.

2 tankar på “Jämställdheten tar ett steg framåt.”

Kommentarer är stängda.