Vidare hetsjakt på rökarna.

Ursäkta, men det här börjar ju bara bli allt mer löjligt. Finns det inget annat att lägga resurserna på än att jaga rökare? Det borde väl räcka som det är nu.

Visst, jag är själv inte rökare och det finns ju nackdelar med att röka, absolut. Men det är ju faktiskt människor med förmågan att göra egna beslut och som vet riskerna vi talar om. Ifall de vill sluta så gör de väl det. I vilket fall som helst är det deras val och senast jag kollade så lever vi i en demokrati – även om man kan undra ibland. Att bedriva denna hetsjakt påminner mest om mobbing eller om häxjakterna på 1400 till 1600-talet och varför är det just rökarna som har fått den största stöveln i baken när alkoholen står för minst lika mycket elände? Är det inte de som dricker alkohol som vi ska jaga?

  • Du blir inte våldsam av rökning och misshandlar inte folk i din omgivning.
  • Du har inte lika stor risk att förolyckas i en bilolycka när du röker.
  • Din familj och speciellt dina barn blir inte ärrade för livet om du tar dig ett bloss.
  • Du kräks inte ner hela bussen på vägen hem om du har tagit en cigg på busshållplatsen.
  • Att trampa på fimpar är mindre riskfyllt än på splittrade spritflaskor.
  • De flesta människor får inte dumma idéer att våldta andra människor efter rökpausen.

Varken alkohol eller rökning är speciellt bra, oavsett hur man vrider och vänder på det men med tanke på följderna av båda bruken kan man ju undra om det prioriterats rätt. Någon kanske nämner att alkoholen är en del av vår kultur (och andras också för den delen) men rökning är även det kultur i vissa länder och varför ska vi inskränka på deras rättigheter när man ändå bygger moskéer?

Nu blev det lite luddigt men ni kanske förstår själva andemeningen i resonemanget? Känns bara idiotiskt att rökare, av alla människor, ska bli omyndighetsförklarade på detta vis.

Läs även Sakine Madon, krönikör på Expressen, som är inne på samma linje som jag. Läs även om hur centerpartisten Annie Lööf tycker att lagstiftning inte är svaret på allt.

82910cookie-checkVidare hetsjakt på rökarna.

2 tankar på “Vidare hetsjakt på rökarna.”

Kommentarer är stängda.