En orakad armhåla blir fegisarnas limbo.

Finalen i melodifestivalen. Vinnaren koras och folket jublar. Kamerorna sveper över folkhavet och för en kort stund fastnar en kvinna på linsen. Någon har ögonen med sig och tar en skärmdump där det tydligt syns att kvinnan valt att inte raka armhålan och därmed är internet-bollen i rullning. Folk fullständigt rasar mot detta och kallar henne för allehanda elaka saker. För egen del suckar jag både djupt och länge.

För det första, har vi inget viktigare att bry oss om än en helt okänd kvinnas armhåla? Är vissa människors liv så otroligt, mikroskopiskt små att de ens reagerar på något sådant och dessutom startar grupper på Facebook om en sådan småsak? Det är ju så man blir chockad av folks tristess, illvilja, enorma småsinthet och framförallt elakhet, ja nästan illamående när man inser att det faktiskt är ens medmänniskor som man har omkring sig, som spyr ur sig osandes elaka kommentarer. Säkerligen i skydd av nicknames, smeknamn eller som anonyma namn då det i verkligheten aldrig ens skulle våga säga sin hjärtas mening. För det kan ju bli jobbigt. Så för säkerhets skull är de anonyma, där de kan spy ur sig sin bittherhet, sitt hat och sina förtrycka aggressioner utan minsta risk att bli ifrågasatta eller indragna i en debatt. Det finns fruktansvärt många ord att beskriva sådana människor och de flesta är inte speciellt charmerande, men jag tror det finns åtminstone ett ord som lindar in allt i sitt sammanhang och det är FEGHET. Ynklig, mesig feghet, men å andra sidan, något ska de ju vara bra på.

Allt detta kan man läsa om i denna artikel, men där finns även glädjande läsning. Nämligen att det har startats grupper på Facebook som stödjer och försvarar kvinnan som har blivit både uthängd och verbalt attackerad. Det tog inte många sekunder för mig att gå med för att visa mitt stöd, för sådana angrepp är inget annat än löjliga. Att sedan så otroligt många människor har blivit offer för modehusens pengakåta idéer är ju minst lika löjligt. Det är som att det inte längre är fint att vara en äkta människa, med allt vad det innebär. För hur vi än vrider och vänder på det så är vi alla bara vanliga människor, mitt i verkligheten, med både brister och fördelar.

Eller så kanske man kan försöka att se vacker ut när man ligger sjuk i influensa och det sprutar både fram och bak. Lycka till med det men glöm för guds skull inte att raka armhålan!

En annan bloggare som har reagerat är Z

82550cookie-checkEn orakad armhåla blir fegisarnas limbo.

16 svar på ”En orakad armhåla blir fegisarnas limbo.”

  1. Besviken: Ja det förstår jag ju mycket väl, sådana människor slipper jag helst. Doch finns det ju en hel del modeslavar och plastmänniskor som tycker att alla ska följa deras normer och de är det oftast synd om 🙂

  2. Såg en krönika i veckans nummer av Xtra Borås skriven av ägaren till Borås näst största blogg att hon också hade åsikter om kroppsbehåring. Det vete tusan om inte det är dags för allehanda boråsare att sluta raka armhålorna i sommar och gå på sta’n iklädda linnen så det syns. Det är högst beklagligt när en proffsbloggare som egentligen ska skriva om sin stad (det är från början bloggens fokus) på det sättet har dylika åsikter offentligt i en redan infekterad debatt…

  3. 2000aldrig:Hehe ja det låter som en ypperlig idé tycker jag. Läderstövlar och käcka hitler-mustascher nästa. Eller nej, rakade huvuden på alla, så att Reinfeldt känner sig riktigt viktig 🙂

    • Exakt vår åsikt! Antingen det eller så får man formellt stifta en lag som förhindrar folk från att själva fatta beslut om sin kroppsbehåring 🙂 Lex Armhåla

  4. Blir så jävla less på folk. Vill fan bara trycka min håriga armhåla i ansiktet på alla fucktards där ute. Ugh!!

  5. Jo, vansinne är vad det är. Det är ju stor skillnad mellan att ha sin egen personliga smak och att hänga ut en okänd människa på facebook för gemensam digital bespottning.

  6. Tycker folk ska få se ut precis som de själva vill.. orakad eller ej men själv tycker jag de är smått *ckligt med hår under armar både på män å kvinnor. Min man får allt raka sig under armarna 😀 men smaken är ju som baken.. 😉

    • Sant, det ska ju finnas friheten att välja, självklart. Men att få ramaskrin av en sådan sak får mig att undra över folks prioriteringar 🙂

Kommentarer är stängda.