Sverige blir som vilda västern.

Om man läser rubrikerna i dagens tidningar ser man snart ett återkommande tema. Skjutvapen och skottlossning, allt från skytte i sportmiljöer och jakt till skottlossning på stan.

En skrämmande tanke att det verkar öka med skjutvapen i offentliga miljöer och allt fler offer skördas och man börjar ju undra hur detta kan förhindras. Tullen kanske skulle få större befogenheter och mer personal, polisen likaså. Har vi fått mer kriminella gäng med uppgörelser som har dödlig utgång? För mig som vanlig svensson tycks alla de sakerna ha ett samband och är det i så fall inte dags för ansvariga politiker att vidta åtgärder?

Nej, vad dum jag är, problemen som existerar sker ju inte i deras kvarter så vi får nog vackert vänta lite till. Med andra ord, skottväst på, gott folk, och glöm inte ducka med jämna mellanrum!

82100cookie-checkSverige blir som vilda västern.

4 svar på ”Sverige blir som vilda västern.”

  1. Sant, vapen finner säker andra vägar liksom. Vill man bara ha det tillräckligt mycket så finner man vägar.
    Licens på att få sig ett skjut? Hmm… 🙂

  2. Nog för att vissa gillar att skjuta i någon form men men … 😛 Oavsett tillgång på vapen och regler och licenser .. kan vi någon gång hindra att vapen sätts i händerna på potentiella galningar? Tror det kan bli klurigt … Eller som sportskytte-klubbens slogan. ”Gå med i xxx sportskytteklubb och träffa folk” 😛

  3. Hmm…men kanske de hade en privat bunker..eller nåt? Byggd av inhyrda polska byggarbetare med svartlöner. Nä, nu är jag lite orättvis eller hur? 🙂

Kommentarer är stängda.