Stackars fattiga monarker.

…och Monark är alltså inte enbart ett märke på en cykel. Dock kan det säkert tänkas vara ett annat sorts blindstyre.

Visst, okej, det finns fortfarande många människor som är alldeles lyriska så fort kungahuset och dess medlemmar nämns eller dyker upp någonstans, det kan jag förstå. Dock undrar jag om de yngre människorna delar denna faschination eller om kungligheternas popularitet är på fallrepet.

En sak som säkerligen kan hjälpa popularitetssiffrorna nedåt är den senaste nyheten att kungen vill ha mer pengar.

AftonbladetExpressenDagens NyheterMetro

Enligt flera av tidningarnas snabbfrågor är det en massiv majoritet som enas om att hovet inte ska få mer pengar. Men då kan man ju börja fundera om, dels hovets popularitet, dels om hovet vet hur samhället är idag, dels om de i grund och botten verkar vara mer än intresserade av att gräva sina egna gravar och motarbeta sin popularitet. Med gravar menar jag ett avskaffande av monarkin. Var det verkligen ett smart drag av knugen nu när utanförskap och klyftor ökar?

I think not.

81850cookie-checkStackars fattiga monarker.