Gör ett avtryck i historien.

Här har du chansen att bli historisk:

I en artikel i Dagens Nyheter kan man läsa om den kommande e-pliktslagen vilken i korthet betyder problem för Kungliga Biblioteket i Stockholm. Saken är att Digisam, en avdelning till KB har som uppgift att bevara kulturarvet, även nu i dessa digitala tider, vilket innefattar även bloggar. Dock inriktar sig e-pliktslagen enbart mot publikationer med en ”professionell upphovsman”, vilket alltså inte innefattar privata bloggar. Med andra ord, inte ens Blondinbella kommer att synas i de kulturhistoriska arkiven. Men, här kommer det roliga…

– Om man inte kan räkna med att kunna kräva att få samla in en upphovsmans material, kanske vi kan få bloggare och andra att förstå hur viktigt det är att vi får lagra deras material. Vi vet ju att många tycker att det är kul, både för dem och för andra, att det de gör hamnar i ett arkiv, säger Håkan Adenkrantz.

……………

– Personligen tror jag inte att man vill jaga privatpersoner som inte vill medverka. I så fall måste det ske på frivillig bas, som Håkan Adenkrantz är inne på, säger Sören Öman.

Själv har jag redan mejlat Kungliga Biblioteket och anmält mitt intresse. Självklart! 😉

80630cookie-checkGör ett avtryck i historien.