Prostituerad eller karlakarl?

År 2012 är vi fortfarande på samma plats som för 10-20 år sedan och frågan kvarstår: Varför är det mer okej för en kille att pippa runt än när en tjej gör det? Sorgligt nog har vi ålderdomliga ideal i bakgrunden som spökar, oavsett hur mycket vi än propagerar för att göra det mer jämlikt, något som Daniel Pernikliski har märkt och skriver om i sin artikel.

Och visst är det sorgligt att många av oss fortfarande ser det på det sättet. Antalet ligg för en kille är att beundra och för en tjej, att smutskasta och se ner på. Märkligt, inte sant? Speciellt som att vi antas leva i ett civiliserat land med både demokrati, jämlikhet och allehanda andra framåtsträvande attribut. Men på jämställdhetens front intet nytt. Eller åtminstone har den hamnat rejält på efterkälken och som det land vi är borde vi fan skämmas.

Läs även om genus och ämnesdidaktik.

80510cookie-checkProstituerad eller karlakarl?