Dagens fundering

Idag fick jag ett brev från Posten där de berättade att de ska byta ut våra brevinkast mot fastighetsboxar. Trodde jag iaf.

För visst har debatten förts om det ska vara boxar vid entrédörrarna på flerbostadshus men det har aldrig blivit fastställt eller bestämt att så ska det vara. När man tittar närmare på brevet jag fick så visst, det var Postens logotype på kuvertet, men brevet i sig är från en helt annan firma.

Målet är att alla boende i flerfamiljshus ska få sin post utdelad i fastighetsboxar i entrén. Det är innebörden i de allmänna råd om postutdelning som Post- och Telestyrelsen har beslutat om.

Med andra ord, här gäller det att läsa ordentligt och man bör alltså se att det står “råd” och inget annat. Mycket intressant, jag undrar om man får göra såhär för lite schkummt verkar det faktiskt. Kanske inte företaget i sig, men deras sätt att framföra sitt erbjudande.

Sedan kan man ju börja fundera över hur Posten fungerar numera med service och annat, men det är ju en annan historia förstås….

 

78820cookie-checkDagens fundering