Bye bye Värmland?

Landstinget i Värmland har kommit på den smarta idén att gå ihop med Västra Götalands Län och ska nu skriva till regeringens utredare om saken. I artikeln är det lite oklart om varför, förutom en önskan om att Sverige i framtiden ska indelas i färre län än vad det är nu.

Men har de tänkt på den kulturella aspekten egentligen? Jag menar, tänk på den traditionella sången Ack Värmeland du sköna, även kallad för Värmlandsvisan från 1822, det känns ju lite som en attack på den svenska kulturen. För att inte nämna den ekonomiska aspekten, ska vi nu dela kosing ihop med en massa värmlänningar? Inte för att jag har något emot dem men kommer inte standarden och servicenivån att sänkas än mer? Är det inte lika bra att göra ett enda län av hela landet när man ändå håller på så kan alla få trängselskatt och p-förbud för gotlandsfår.

Nej, behåll Värmeland du sköna som det är, gör om Öland till fångkoloni och gräv två nya Göta Kanal som gränsar till både Norge och Finland med tillhörande broar så kan vi beskatta dem också så att de ansvariga politikerna kan rulla runt i lite mer pengar. För de kommer ju på så bra idéer hela tiden….

78170cookie-checkBye bye Värmland?